Szerintetek normális dolog ez? Vagy csak én reagálom túl? Miért fáj mindig a fejem?
A terhességem elején nekem is sokkal gyakrabban és erősebben fájt a fejem, mint azelőtt bármikor. Ez is "normális" mellékhatása a terhességnek, sajna. A védőnőm a Rubofent ajánlotta, hogy ha nagyon muszáj, azt vegyek be, az szedhető babásan is. Meg a magnéziumot, megelőzendő (gondolom, mint görcsoldó, a migrénre is hat valamennyire).
Szerintem, ha elviselhetetlen, vagy már napok óta fáj, szedj be inkább egy-egy tablettát, mint hogy szenvedj tőle. Ha viszont teheted, akkor helyette feküdj le és próbálj aludni, nekem az mindig bevált. Nyilván, munkahelyen nem megoldható, de ha otthon vagy, akkor próbáld meg elkerülni az engedélyezett gyógyszereket is.
Ja, és ami nekemk mindig segít: húzóra igyál egy fél liter vizet, akármennyire is nem kívánod. Komolyan! Nem tudom a hatásmechanizmusát, de valahogy "felhigítja a fájdalmat".
Nekem is rendszeresen fájt a fejem kisterhesen, aztán a félidő után mintha elvágták volna.
Az orvosom akkor azt javasolta, igyak először egy gyenge kávét, mivel a vérem mennyisége megnőtt, a vérnyomásom meg állandóan alacsony volt. Ha nem működött volna, akkor Panadolt engedélyezett, de nekem mindig bejött a kávé.
Köszi a válaszokat. A lesötétített szoba és az alvás szokott segíteni. Veszélyeztetettként itthon vagyok pihenek. Csak azért aggódtam, mert az utóbbi 1-1,5 hétben nagyon gyakran előfordul(t), bogyókat meg nem szívesen veszek be gyerkőc miatt. Csak akkor tettem meg amikor már elviselhetetlennek éreztem.
Boldog babavárást nektek is.
Nekem ajánlották a sok folyadékot, hogy igyak - a fejfájástól függetlenül is - többet, mint általában. Ezt mindenképpen fogadd meg.
Plusz nekem is fájdolgált korábban, nem durván, de mivel nem akartam gyógyszert bevenni, ezért jobban megviselt. Viszont mióta visszaálltam a kávéra (napi egy, jó sok tejjel és mézzel), azóta szinte semmi. Úgyhogy valószínűleg vérnoymás okozta nálam és a kávé segít a helyén tartani. Vagyis ha szereted a kávét, akkor persze első körben kérdezz rá az orvosnál, de napi egy kis valószínűséggel okoz galibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!