Szerintetek miért szül mostanában annyi fiatal lány? 18-25 közti korosztályt értem ez alatt elsősorban.
Ilyen helyen dolgozok és nap mint nap ezzel szembesülök.
Oké a végtelenségig se kell húzni, de ennek a korosztálynak a nagy része valamit még tanul vagy dolgozik(én esetemben pl mind a kettő egyszerre), hogy megalapozza az életét.
A 18 évesnek pl még érettségije sincs, mert kb idén májusban kéne vizsgáznia (születési dátumából saccoltam és nemzetiségis neve sincs).
Nem hinném, hogy több tucat 20 +/- pár évesnek meg lenne hozzá az anyagi háttere.
Van nekem is egy pár ismerősöm akik 23 évesek, mint én és évek óta(kb 6-7 éve) komoly kapcsolatuk van, de még váratnak a gyerek témával.
A másik csoportja az ismerőseimnek meg, hogy 21-22 évesen szültek, de az egyiknél apuka lelépett(gondolom megijedt a felelősségtől), azért szerencsére a nagyjánál egyben van a család.
Ha lenne is komoly kapcsolatom és relatív biztos háttér, akkor se vállalnék be egy gyereket, mert nem érzem, hogy itt lenne az ideje. Még gyereknek érzem magam 23 évesen az anya szerephez. Máséval elvagyok csak saját nem kéne a jelen helyzetben.
Emiatt van, hogy rosszul érzem magam, pedig tudom, hogy nekem most mással kell foglalkoznom.
Az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy semmi közöm hozzá stb. Ez most nem az a kategóriás kérdés, csak kíváncsi vagyok mások véleményére.
Lehet, hogy a 25 éves dolgozik.. most csak vegyünk egy példát: 21 évesen szerez egy szakmát, akkor 25 éves korára van már 4 év tapasztalata.
De ott van mondjuk az ellen oldal. Lehet, hogy 25 évesen még iskolába jár(főiskola/egyetem- az orvosok pl ilyen tájt kapják meg a diplomájukat, ha nem csúsznak, de van olyan fiú ismerősöm, aki 25 éves és még mindig az iskolapadot koptatja. Ő műszaki menedzserire jár). És ez még csak 2 teljesen más irány.
Egyébként nem minden szakot lehet gyerek mellett csinálni. Ahova én járok ott volt egy 30 körüli nő pici babával és nem tudta a kettőt összeegyeztetni. Muszáj ott lenni minden konzultáción(hétfőtől péntekig havi egyszer), különben nem mehet vizsgázni se az ember.
Nem hinném hogy fiatal lany lennék 23 évesen lassan 2 gyerekkel.
19 évesen házasodtam, nem azért mert jött a baba. (Rá 1 évre jött). Akkor is és most is tanulok, és fogok is sokáig mert szeretek tanulni. Egyébként vállalkozásunk van, ithon papírozok, veszem fel a megrendeléseket emailben. Tehát emellett hogy gyerekem van dolgozok. Nekem inkább az fura h a szüléseten 90÷ ban 30-35 év felettieket látok nem korombelieket.
Tudjátok 20 évvel ezelőtt az hogy valaki 20on évesen anya volt nem volt meghökkentő. Sőt.... az volt a normális.
Egyébként! Meg mindenki akkor szüljőn, amikor megtalálta azt az embert aki azt megérdemli, és lelkileg is készen áll a feladatra. Ez lehet 20 de lehet 35 évesen is. Nem kor fuggvénye.
Durva, hogy Magyarorszagon ez miert haboritja fel ennyire az embereket. Mar alapbol az is durva, hogy mas eletevel vannak nagyon sokan elfoglalva, de hogy meg haborognak is rajta, az kegyetlen...:D
En kulfoldon nottem fel, itt a pl nem az a durva, ha valaki 18 evesen szul. Amikor 15-16 eves voltam, akkor a sulimbol 11 csaj volt terhes. (16 eves korig lehetett odajarni). Egyik evfolyamtarsam 14 evesen esett teherbe, 15 evesen szult, es egyik tanar sem nezte le. Sot, egyik sulistarsunk sem nezett ra ugy, mint a veres rongyra. Megszulte, leerettsegizett, az egyik legjobb erettsegit irta, holott elotte nem volt jo tanulo egyaltalan, de terhesen osszeszedte magat, es nagyon jo erettsegit irt. Nem volt tervezett gyerek, de kiallt a vilag ele, es buszken vallalta, hogy o anyuka, es van egy kisfia, akit mindenkinel jobban szeret. Utana tovabbtanult, mondta is, hogy a semmibol nem tudja a joletet megteremteni a gyerekenek, ugyhogy tovabbtanul. Szuloi tamogatast kapott, persze, de ez nekem pl egy percig sem fajt. Az o dolguk volt, nem az enyem, es ezzel tisztaban voltam. En nem nelkuloztem semennyit azert, mert ot az anyukaja tamogatta, ugyhogy nem tudom, hogy miert lettem volna kiakadva.
Szerintem inkabb az szomoru, hogy Magyarorszagon mar szinte csak 25 ev felett mernek gyereket vallalni, mert addigra gyulik ossze annyi, hogy tudjanak plusz egy szemelyt etetni, ruhazni stb. De csak azert, mert Magyarorszagon igy mukodik nem jelenti azt, hogy ennek kell lennie a normanak! Ha valaki 20 evesen teherbeesik tartos parkapcsolat mellett, ahol a ferfi rendes fizetessel rendelkezik, es nem okoz gondot, ha esetleg meg egy valakire kolteni kell, akkor miert kell elitelni azt a 20 eves lanyt, hogy nem veteti el a gyereket? Van, aki a jelenben el, es nem arra gondol, hogy "jaj de meg nincs diplomam", "jaj de az atlag 25 ev felett szul". Nem mindenki akar lediplomazni vagy megvarni, hogy 25-30 eves legyen, mire kibujik a baba. Kulonben sosem tudhatjuk, hogy osszejon-e a diploma, lehet, hogy az egyetem utolso feleveben mar nem vagyunk kepesek tovabb csinalni, vagy pl azt sem tudhatjuk soha, hogy mikor csap el az auto. Mindenki eljen ugy, ahogy akar, es ez ne zavarjon se lnki mast, ameddig titeket nem befolyasol.
Egyebkent meg ez a hulyeseg, hogy "en fizettem az adot, hogy te kaphass segelyt".... Akkor is fizetned, ha nem szulne senki 17 evesen. Csak lehet, hogy nem egy tisztesseges anyuka kapna belole egy nagyon kicsi toredeket, hanem egy ingyenelo, aki nem akar dolgozni, mert lusta. Egy anyuka meg valoszinuleg elobb-utobb elmegy dolgozni (mivel segelyekbol nem lehet megelni hosszutavon, nyilvan), es akkor o is fizetni fogja az adot. Ilyen egy kozossegben elni, mindenki lead egy bizonyos osszeget, amibol pl utakat epitenek, mas embereket segitenek, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!