12 hetes kombinált teszt eredménye. Szerintetek izguljak?
CRL:57,4mm BPD:20,4mm
PAPP-A szint:
3280.00
miu/L
1.63
MoM
Szabad ß-hCG szint:
93.70
Ng/ml
2.63
MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
1.60
mm
1.08
MoM
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 4 800, negatív
Bárkit megkérdeztem eddig, meg amit olvastam, jóval magasabb másoknál az arányszám. nem is értem. nem dohányzom, semmi okát nem látom, talán csak azt, h nekem nem a 14-15. napon volt peteérésem, hanem a 23-on és így fogant. Ez a méretei alapján nem látható mégis befolyásolta volna az eredményt?
teljesen jó az eredményed, miért problémázol? Nekem 1:3500hoz volt 36 évesen és frankó kisbabám született.
Meg amúgy is ott van, hogy negatív az eredményed, ne aggód túl a dolgot:)
Nem aggódnék, mert eddig nem is érdekelt az eredmény, és valójában semmin nem változtatnék, de egy 36 éves ismerősömnek 1:10000 lett és nekik még van is a családban down szindrómás. Szóval csak nem értem.
De köszönöm a gyors választ.Egyébként 28 éves vagyok.
Ez jó eredmény, nincs miért aggódnod.
Bocs az offért: betiltanám, hogy így kiadják ezeket az értékeket. Egyszerűen az kellene csak ráírni, hogy pozitív vagy negatív. Egyik kórházban pl nem adják meg a kismamáknak a tarkóredő értékét, csak annyit írnak a papírra, hogy 3 mm alatti. Ha valami nagyon közel van a határétékhez, akkor az odaírnám, de a tiéd messze-messze van attól!
Ne aggodj tok jo minden. Nekem 1:5300 lett, de en megcsinaltattam a 4 tesztet is 16 heten. Ott meg mar 1:9000 hez, ugy, hogy 0,65 lett aqz afp eredmenyem. Dokim is mondta tokeletes, szal ne aggodj!
Akkor adhatna okot az aggodalomra, ha 1:250-hez lenne, de akkor sem feltetlen beteg a baba. Amugy az eredmenyeim nekem is hasonloak.
Nagyon szépen köszönöm lányok! Megnyugtattatok teljesen. Az ismerősöm ma ment genetikai tanácsadásra valami főmuftihoz és megkértem kérdezzen rá az én eredményemre, h ő mit javasolna.
Igazad van! Én sem engedném, h bárki lássa ezeket a nagy különbségeket az értékek között. Pedig nem vagyok parázós, de kiderült hogy mégis:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!