Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha a párom már...

Mit tegyek, ha a párom már korábban leszögezte, hogy ő nem fogja kimondani soha azt, hogy gyereket akar?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez így rosszul hangzik, és elég gáz is... Én már 1 éve felhoztam neki a témát, akkor annyit mondott, várjunk még kicsit, majd az idő eldönti, meg hasonlók. Azóta a védekezéssel is "alábbhagytunk", szóval annyira azért nem is teszünk már meg mindent ellene. Sőt, bevásárlásnál ha bedobok egy terhességi tesztet is a kosárba, nem nagyon jön zavarba tőle. De engem akkor is bánt, hogy nem az a "kerek perec kimondom" fajta. És most ne írjátok, hogy üljünk le megbeszélni, mert próbáltam. Nem fogja így kimondani, én pedig nem fogom a szájába adni a szavakat. Illetve úgyse akarok járni, mint itt az egyik kérdező. Hogy én akarom, ő pedig belemegy. Nekem ne belemenjen, hogy "oké". Ez a legrosszabb. És akkor ma reggel is, valami volt a cipőjébe. Kérdezi, mit raktál te a cipőmbe? Hát egy szigetelőszalag volt és erre mondtam, hogy én biztos nem azt raktam volna. Mert ugye abba mi a poén... Erre már rögtön jött is, "hogy kétcsíkos terhességi tesztet, mi"? És tudom, hogy jó apa lenne. Hisz valamelyik nap is mondta, hogy ő aztán soha semmi pénzért nem hagyná el a gyerekét, mint mások. Inkább maradna egy megromlott kapcsolatban, de a gyerekét nem hagyná el. Ezt csak egy ismerős kapcsán mondta. Aztán a reakciója arra, mikor valakinek terhesen megkérik a kezét és még 5 év múlva is "csak" jegyesek: Ez milyen gáz, mert akkor már csak illik gyorsan elvenni a nőt, mégis csak családba szülessen a gyerek. És ilyen esetben ő ezt a helyet bérelné ki, onnan rendelne kaját, stb, stb... :/
2016. jan. 8. 11:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nem Rád értettem, hanem volt egy ilyen kérdés a napokban. Viszont megmondom őszintén, egy pillanatra se szeretném azt érezni/olyan helyzetbe kerülni, hogy ő meginog. Hogy esetleg megfordul a fejében, hogy várt volna még vagy akármi. Ha terhes lennék, tudom, meg se fordulna a fejében abortusz vagy bármi. Ezt csak úgy írom. És a házasságot se arra értettem, hogy "illik", hanem hogy ugyan jelenleg nem az a legfontosabb, de abban az esetben igenis fontosan tartanánk.
2016. jan. 8. 12:41
 12/16 anonim ***** válasza:

szerintem nem akar és azért nem mondja.

de ahhoz persze gyáva, hogy ezt kimondja.

én így nem szülnék neki, mert simán mondhatja: bocs, nem is akartam, szia.

"Inkább maradna egy megromlott kapcsolatban, de a gyerekét nem hagyná el." ettől nem jó apa lesz, hanem szintén csak egy gyáva ember.

szóval sztem nem akar, sohase, de gyáva.

de te tudod.

ha egyedül is tudod vállani akkor hajrá

2016. jan. 8. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:

esküvőt se akar?

majd ha becsúszik a gyerek akkor?

na az az igazi ciki, nem az hogy "csak" együtt élnek a szülők

2016. jan. 8. 12:54
 14/16 anonim ***** válasza:
En nem maradnek egy ilyen emberrel.Kiveve,ha se hazassagot,se pedig gyereket nem szeretnek.
2016. jan. 8. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:

"de abban az esetben igenis fontosan tartanánk."

De, úgy értetted. Mert nem tartjátok fontosnak a házasságot, csak ha már összejött a gyerek, akkor nehogy már megszóljon a "Marika néni", hogy nem házasságban születik.

Kicsit ellentmondásos vagy. Ha alapból nem fontos a házasság, akkor a gyerek miatt hirtelen miért lesz az???

2016. jan. 8. 13:40
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem akarta a babát. Illetve én is, de ő volt az, aki teljesen pörgött rajta és állandóan felhozta. Több mint egy évig próbálkozunk mire sikerült. Épp akkor vesztette el a munkáját. Rendben voltunk anyagilag, volt némi tartalékunk, neki sok tapasztalata, jó referenciák, mégis kicsúszott egy depis napon a szájából, hogy"talán ezt most mégsem kellene megtartani". Nagyon megbántott akkor, nem is akartam elhinni mit hallok épp az ő szájából egy év próbálkozás után. Pedig a végén már látott sírni, mert megjött, negatív volt a teszt,stb. A lényeg, hogy végül nagyon jó apa lett. Imádja a kicsit, foglalkozik vele sokat. Nem tudhatod biztosan előre mi lesz. Ketten kelletek hozzá, az tény, de ne borítékold előre hogy fog reagálni.
2016. jan. 8. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!