Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama riogatás a kelleténél...

Kismama riogatás a kelleténél jobban vagy valóban ennyire veszélyes a toxoplazma?

Figyelt kérdés
Sziasztok Kismamik!Az érdekelne, hogy ti is ennyire féltek, hogy elkapjátok ezt a "kórt"?Sem a védőnőm, sem a dokim nem foglalkozik vele annyira, csak amennyire kell (labor). Anyukám azt sem tudja mi ez, szóval valószínűleg az ő idejükben ez nem volt annyira előtérben, mint most. Nagyanyáinkról nem is beszélek, akik pedig főleg állatok között voltak.Olvastam róla több cikket.Most fáj a torkom és duzzattnak érzem a nyirokcsomóm.Ez az lehet, vagy csak a szakirodalmak tesznek kissé hipohonderré és csak egy kis torokgyulladásról van szó... Légyszi írjatok!19 hetes kismama vagyok.
2010. márc. 25. 22:31
 1/9 A kérdező kommentje:
Annyit elfelejtettem,hogy van kutyusom és volt is ill. cicám is volt, de sosem én takarítom utóbbi ürülékét. Mégis az eredményem az, hogy fogékony vagyok.Ezért a félelem...
2010. márc. 25. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is negativ volt tehát fogékony voltam és több mint 15 éve macskánk volt. Annyit tettem a terhesség alatt hogy nem nyúltam hozzá, nem takaritottam az almát meg ilyen elővigyázatosságok és nem volt gond. Az orvos szerint sem kellett mitől tartanom és ha időben felismerik akkor még kezelhető is. De az kórházban amikor szültem volt egy kismama aki toxos volt, a babája koraszülött volt és egészséges de a kismamát heteken keresztül kezelték és szegény már nagyon sirt hogy szeretne végre hazamenni...
2010. márc. 25. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Ezt komolyan kell venni,mert fejlődési rendellenességet okozhat. A védőnőtől kérj egy teljes vérképet, ahol ezt is vizsgálják! Abból kiderül, hogy hogy áll a dolog. Fontos!
2010. márc. 25. 22:40
 4/9 anonim ***** válasza:
első vagyok, még hozzátenném hogy a szobába sem engedtem be, (hálistennek nagy a lakás) és nem feküdtem olyan helyre ahol a macska szunditott előtte.
2010. márc. 25. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Cicatenyésztő kisgyerekes anyuka vagyok. Néhány infó a toxoval kapcsolatban:

1. Nyers hústól sokkal hamarabb el lehet kapni, mint a cicádtól.

2. A cicák csak addig fertőznek, amíg maguk is átesnek ezen a betegségen, utána ők is örök életre védettséget szereznek.

3. Főleg kijárós cicák kapják el a toxoplazmát, valamint azok, akiket nyers hússal etet a gazdájuk.

4. A legtöbb kijárós macska már kölyökkorában átesik ezen a fertőzésen, tehát a potenciálisan fertőző macskák a kint élő kölyökmacskák.

5. A betegség a fertőzött macska ürülékével terjed. Ha ezzel nem érintkezik a kismama, akkor biztonságban van.

Azok a kismamák, akik még nem védettek a toxoplazmára, azok lehetőleg:

-ne fogyasszanak nyers húst.

-ne takarítsák a macskaalmot.

-ha kijárós a cicájuk, akkor mindenképpen mossanak kezet, ha érintkeznek vele!

-ne hozzanak új cicát a házhoz a terhesség ideje alatt.

-esetleg szűressék meg a cicát is toxoplazmára! Lehet, hogy már rég átesett a betegségen ő is, és nem is tudná megfertőzni a kismamát...

- a szobacicát, ha még nem védett a kórra, ne engedjék ki az udvarra, más macskák közé a terhesség idején!

Én már gyerekkoromban átestem ezen a kóron, mint a legtöbb macskabolond, és mint az állatok között élő dédszüleink is. De úgy gondolom, kissé túl van spirázva ez a toxoplazma dolog. Ha odafigyelünk a fent írtakra, nem lehet semmi baj.

Kérdező! Ha nagyon aggódsz, kérj újabb vértesztet, de hidd el, elenyésző az esélye, hogy éppen most kapd el a kórt attól a cicától, aki már évek óta veled él...

2010. márc. 25. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy ne puszilgassam a macskát...

Nem én takarítottam az almot, és ha megsímogattam, akkor rögtön kezet is mostam. Kb ennyi. Ne, parázd túl a dolgot, mert lehet hogy többet ártasz a babának vele. Időnként nézess vérképet.

2010. márc. 25. 23:36
 7/9 anonim ***** válasza:
4 cicám van, a terhességem problémamentes volt, vérvétellel nézték a toxoplazmát, negatív lett. A macskák megkapják a szükséges orvosi ellátást.(oltások, féregtelenítés)Mindennap takarítok, tisztaság van. 3 hetes a kislányom a cicák nem mennek a szobájába. Nincsenek kapcsolatban! A gyerekorvosom szerint nincs ezzel semmi baj és a gyerek sem lesz allergiás! Nem mondom, hogy nem kell vele foglalkozni de túllihegni sem kell!! Normál módon kell kezelni, az állatok azért nem annyira veszélyesek! Az emberek több fertőzést vihetnek haza!!
2010. márc. 26. 07:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki!Nagyon köszönöm a válaszaitokat!Én is betartom az ált. higiénés szabályokat.Kézmosás stb. A macskát nem is simogatom egyáltalán,a kutyus után is természetesen azonnal kezet mosok. Nekem is csak annyit mondtak, hogy ne puszilgassam őket..valószínűleg kissé túl is spirázom a dolgokat...úgy gondolom, hogy elég sok mindennel riogatják a mai kismamákat, amikről a "régiek" nem is tudtak... Első babánk lesz,talán ezért is van bennem a kelleténél nagyobb félsz.
2010. márc. 26. 07:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem 3X neztek a terhessegem alatt most 37 hetesen mar nem is neztek
2010. márc. 26. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!