Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti szedtetek terhesen antidepr...

Ti szedtetek terhesen antidepresszánst, nyugtatót?

Figyelt kérdés
Terhességem előtt 2 éve már szedtem ezeket a gyógyszereket,és egész terhességem alatt is, pánik betegségre antidepresszánst escitil 10mg 1x1,és frontin 0,5mg 1x1,a frontinból terhesség előtt 3x1 mg-ot szedtem,terhesség alatt csökkentettem 0,5mg-ra,és tachycardia miatt szedek béta-blokkolót bisocard 5mg 1x1-et,az orvosok minden gyógyszerről tudnak... De most mégis megbántam,hogy szedtem ezeket... Lesz valami baja a babának? lehet,hogy ez az oka annak,hogy most a 38. héten 2500grammra becsülte a doki a súlyát? Szerintetek nagy hibát követtem el? Igaz,hogy a frontintól megvonási tünete lesz a babának miután megszületik?

2016. jan. 7. 16:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A béta blokkolót, vérnyomáscsökkentőt nagyon sokan szedik. Azzal teszel nagy baj, ha nem szeded, nemcsak a gyereknek lesz gondja, hanem neked is.

Szerintem az a jó a babának, ha az anya jól van. Ha te meg így vagy jól, ezt kell tenni.

2016. jan. 12. 21:48
 12/21 anonim ***** válasza:

"Minden egyes kismama arra vágyik, hogy gyermeke tökéletesen egészségesen jöjjön világra, és ezért bármit képesek lennének megtenni. De a legújabb tanulmányok kimutatták, hogy egyidáig szedett gyógyszer mégsem olyan biztonságos, mint ahogy eddig gondolták róla.

Rengeteg nő szed a terhessége alatt valamilyen antidepresszánst, azonban a legújabb tanulmányok rámutatnak, hogy talán ez lehet az egyik legjelentősebb tényező az autizmus veszélyének megemelkedésében.

Mivel a szerotonin nevű hormonunk befolyásolja a pre-, és posztnatális fejlődést, az antidepresszánsok pedig gátolják a szerotonin hatását, így nagy valószínűséggel ezek a gyógyszerek nagyon rossz hatással vannak a baba fejlődésére.

Az elmúlt öt évben sok vita volt azzal kapcsolatban, hogy az autizmus arányának nvekedésében részt vesz-e a vakcinák elterjedése. Azonban egyre több kutatás eredménye támasztja alá, hogy nincs összefüggés a védőoltások, illetve az autista gyermekek között."

2016. jan. 12. 22:54
 13/21 A kérdező kommentje:
Én nagyon sajnálom,hogy nem tudtam abba hagyni a gyógyszereket,de ha jól lennék gyógyszer nélkül akkor abba hagytam volna... Pont ma voltam nőgyógyásznál,CTG volt UH meg megvizsgált,minden rendben van,a súlyát most több mint 3500 grammra becsülte... :) Itt már tényleg "csak" az maradt,hogy bízom abban,hogy nem lesz hátránya a babám egészségébe a gyógyszerek miatt!
2016. jan. 13. 11:57
 14/21 anonim ***** válasza:
39%
Elborzadva olvasom hogy,gyereket vállatok ilyen komoly gyógyszerek mellet...! Annak a gyereknek születéskor lehet h még nincs kimutatható baja, de lehet h majd az 5 évesen kezdődő asztmája a te frontinod miatt lesz! ha azt mondja az orvos h tedd le, úgysem teszed le, akkor kellett volna gondolkodni, mielőtt gyerek vállalásba fogsz! ilyen gyógyszerek mellett, kötelezővé tenném a fogamzás gátlást! Ez alap h nem szedhetsz semmilyen gyógyszert pláne nem nyugtatót! egy kismama normál helyzetben panadolt szedhet,meg nospát,de azt is csak akkor ha nagyon muszáj!!!! Sajnos ismerek, pár olyan nőket akik szedik ezeket a gyógyszereket amiket itt ti is felsoroltatok, látom őket nap mint nap!! egyik sem alkalmas anyának! orákig alszanak gyógyszer bevétel után, le vannak lassulva!!!betegek!!! Ne haragudjatok, de mielőtt gyereket vállasz gyógyúlj meg, és ne kockáztasd a gyereked egészségét!!!!!
2016. jan. 13. 13:31
 15/21 A kérdező kommentje:
Te normális vagy utolsó? Minek írsz ide ilyen baromságokat? MI az,hogy gyógyszer után órákig alszanak? Hűt én rohadtul nem alszom órákig...be veszem reggel a gyógyszert,és elkezdem a napomat... Az,hogy 5 évesen valaki pl asztmás lesz,azt már igen nehéz arra fogni,hogy mert az anyja szedett gyógyszereket terhesen... És aki szívbeteg,és gyógyszert szed? Ne vállaljon gyereket soha?,mert pl. gyógyszer nélkül nincs jól? Vagy tessék,aki asztmás,és gyógyszerre szorul az se vállaljon gyereket? Te olyan idióta vagy! Minek írsz ide,ha bunkó vagy? Tiltasd be akkor írj a kormánynak levelet XD... Én előre leborítékolom neked,hogy sokkal jobb anyuka leszek,mint te,mert ilyen otromba bunkó embert mint te... hát ritkán találkozok ilyen emberekkel... ne itt éld ki a kioktatós hajlamaidat... A betegség amiről szó van pánikbetegség... olyan mint pl a cukor betegség... arra is kell gyógyszer,azok se szüljenek? Mert te azt mondod? Idióta vagy,komolyan mondom!
2016. jan. 13. 15:42
 16/21 A kérdező kommentje:
Ja és te az én gyerekemre ne használj ilyen jelzőket,hogy "annak a gyereknek" Meg a "te frontinodtól lesz beteg" Én sem írok semmit se a te gyerekedre!!!! (ha van)
2016. jan. 13. 15:44
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező! Ezt jól tetted a válaszra gondolok.... Nagyob nem tudja egyes emberek hogy mit takar nekünk a gyógyszer szedés.... Attól mert szedünk bizonyos gyógyszert nem vagyunk roncsok, vagy drogosok. Úgyan úgy tudunk dolgozni, háztartást vezetni vagy gyereket nevelni. Amikor anno rohamaim voltak a fiam másfél éves volt és? Sőt elkezdtem az egyetemet is mellete!! Senki nem vette észre rajtam. A pánikzavar nem depresszio!!!! Nincsenek öngyilkos hajlamaink!! Utána kellene nézni az emberkéknek a dolgoknak s utána ítélkezzen
2016. jan. 13. 18:43
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
14-es válaszoló! Elmész te a bánatos..... Te vagy elmebeteg h ilyeket irsz. Milyen jogon döntöd el h nem vagyunk alkalmasak anyának! Akik pajzsmirigyesek vagy cukrosak vagy bármilyen betegsége van ne vállaljon gyereket, mert akaratán kívül ez a baja... Be vannak lassulva? Órákat alszanak? Te tök h.lye vagy! Lehet jobban pörgök 12 órás munkában, mint más aki semmit nem szed... Süllyedj el és ne ítélkezz olyanról amiről fogalmad sincs.
2016. jan. 13. 20:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Hű, ez nagyon gáz amit írt az okoskodó. Ennyi erővel egyáltalán ne szüljön senki, mert a csapvízben hormonok vannak, a kaja tele van E betűvel,tartósítószerrel. Vagy, vállalhat, de akkor csak fénnyel táplálkozzon 9 hónapig.
2016. jan. 14. 22:34
 20/21 anonim válasza:
45%
Igaz ez már régi kérdés, de muszáj írnom rá. Én is nyugtatókon éltem sokáig. Nem is kis dózisban. De amint megtudtam, hogy baba érkezik, kb 1 hét alatt megszabadultam a Xanaxtól. Nem mondom, hogy könnyű volt. Generalizált szorongásom volt és van. De akkor a baba érdekében erőt vettem magamon. Ez 15 éve volt. Most elborzadva olvasom sok helyen, hogy a kismamák gyogyszereket szednek .Valahogy önzőbb lett a világ. Kit érdekel, hogy a babáknak tényleg elvonási tüneteik lesznek? Kit érdekel, hogy rengeteget alszik majd a baba, nem eszik rendesen és alig fejlődik? Szerintetek ez jó lesz nekik? Nem értem a felhàborodást sem. Aki vállal egy új kis életet annak kutya kötelessege, hogy letegye a gyógyszereket. ..és ne mondja senki, hogy nem.lehet. Mindent lehet cssk akarni kell. Nagyon jól tudom , mivel én napi 6-6 mg Xanaxon éltem . De a babám kedvéért leszoktam.
2018. ápr. 28. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!