16 hetes vagyok. Úgy tudom 12 hetes kórtól jár adókedvezmény. Ezt hogy kell megigényelni? Vagy hogy van ez?
pontosan, ahogy a kettes válaszoló írja. pluszban annyi, hogy nekünk 2 pldban kellett leadni az adókedvezményes papírt és a munkaügy körbeküldte minden év elején. lehet, hogy neked is megvan az emailjeid között.
adóbevallásnál majd visszamenőleg kell igényelned, mert nem igényelted a 91. naptól (én sem, ezért tudom).
30hkm
4: ez nincs teljesen így, szó szerint ez van a NAV tájékoztatójában a családi adókedvezmény és a GYED viszonyáról:
"A gyed alatti időszakban a biztosítás nem szünetel, ugyanakkor a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt járulékalapot képző jövedelem sem keletkezik. Bár a gyed folyósítása önmagában nem eredményez biztosítási jogviszonyt, de ha a gyed folyósításakor fennálló munkaviszony alapján a természetes személy biztosítottnak minősül a gyed után fizetendő 10 százalék nyugdíjjárulékra is kiterjed a családi járulékkedvezmény.
Abban az esetben azonban, ha a gyed ellátás nem biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony alapján kerül megállapításra, a gyed ellátást terhelő nyugdíjjárulék terhére családi járulékkedvezmény nem érvényesíthető."
6: érdekes, nekem a munkaügyes az adókedvezményre mondta ezt, hogy nyugodtan igényelhetem én is. (bár az lehet, hogy rossz idézettel indokoltam) mondjuk lehetne azért a munkaügyesek között versenyt tartani, hogy ki a tájékozatlanabb...:))
egyébként nálunk is a férjem igényli, mert náluk gondosabbak a munkaügyön, bennük jobban megbíztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!