Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyobb babák előbb jönnek?

Nagyobb babák előbb jönnek?

Figyelt kérdés
Az én pocaklakóm legalább 2 héttel nagyobb, mint lennie kellene. Számíthatok rá, hogy hamarabb is érkezik? Vagy ezzel nincs összefüggésben a szülés időpontja? 33hetes kismama
2010. márc. 25. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül! Nekem is az egyik barátnőm május 3-ra volt kiírva, a doki április 20-t mondott a méretek miatt, aztán május 10-én született császárral. Persze ez csak egy eset, mert néha tényleg előbb is jönnek a nagyobb babák, de nem törvényszerű.
2010. márc. 25. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. Az ultrahangokon július 6-tól július 25-ig változott a szülés időpontja, mert ekkora eltérések voltak a méréseknél, utoljára 13-t mértek, ehhez képest 4 nappal a kiírt után született, 3460-al, és 53 cm-el:) Nem is volt olyan nagy baba, pedig előtte nap 3960-ra becsülték:)

ҝ

2010. márc. 25. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az en babam 3 napot rahuzott, pedig 3940gr-al es 53cm-el szuletett.
2010. márc. 25. 14:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem jönnek hamarabb a nagyobb babák, legalábbis nálam nem jött hamarabb! Az orvosom előrébb hozta a szülési időpontomat, mivel annyira nagy a baba, biztos el lett azámolva. De nem indult meg a szülés hamarabb, befektettek és úgy indították 40+2napon. A fiam 4720g és 60cm-rel született, császárral.
2010. márc. 25. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is egyik ismerősöm nagyon vékony kis alacsony leányzó, 4 és fél kilós volt a babája mikor megszülte, és ráhuzott még egy hetet! Szenvedett vele egy egész napig mikor nem birta tovább és megcsászározták. Pedig ő harmadik volt...

Bocsi nem megilyeszteni akarlak!!!

2010. márc. 25. 14:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére helye még bőven van, mert 180cm magas vagyok és nem éppen a vékony fajta. A családban szinte mindenki 4 kg felett született, csak én voltam 3600g. Így nem csodálkozom a bébi méretein, csak reméltem/remélem, hogy esetleg egy kicsit hamarabb érkezik majd. Úgy 2 héttel. Hátha mégsem éri majd el a 4 kg-ot. :)
2010. márc. 25. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen adatokat mértek neked, hogy olyan nagynak tartod a babád??

Nekem 34hetesen: BPD:94; becsült súly: 3000gr.

És majdnem 1kilót hízott uh szerint 4hét alatt!!

Nem is tudom, ez én dokim még csak nem is említette, hogy mekkora, pedig, szerintem nem átlagos.

Ja, én anno 2450-el születtem!!

Én is kíváncsi vagyok, mekkora lesz, mire kibújik!

Ne aggódj, 5hete itthon vagyok nyitott a méhszájam, 1hete a doki nem sok időt adott, mert irtó lent van a feje, és még egyben vagyunk, remélem még 2-3 hétig így is maradunk!!

2010. márc. 25. 14:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Szia! A BPD 86mm, a has (mellkas körfogat) 296mm, combcsont 67mm. Ezek alapján ő már 2200g körül van. A méhszájam zárva van, a papíromon 3000-es érték áll. Szóval ez alapján még bőven van időnk a szülésig/születésig.
2010. márc. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!