Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A megkezdett vagy a betöltött...

A megkezdett vagy a betöltött terhességiheteket számítják, amikor megadják, hogy hány hetes kismama valaki?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számítani. De azt nem, hogy amit elkezdtünk hetet az számítv, vagy csak ha már letelt. Remélem érthető a kérdésem.
2015. dec. 29. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
A betöltött hetet számítják, illetve van, hogy "+" jellel odaírják az azon túli napokat.
2015. dec. 29. 19:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pontos magyarázatot. Akkor ha november23-én volt az utolsó menzeszem, akkor 5+1 hetes kismama vagyok? Istenem, fel sem fogom!:)
2015. dec. 29. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Orvosnal nalunk megkezdett hetet szamolnak es ugy kerdezik:hanyadik hetben van? (Kutvolgyi) Amikor az mondjak, hogy 12.heti uh, az viszont betoltott het.:)

A netes oldalakon, ahol latod az embrio, magzat fejlodeset, ott betoltott hetekben szamolnak.

Anyukamek koraban még honapokban szamoltak a terhesseget.A romaiak pedig 10 honappal szamoltak 9 helyett (vagyis a ma ismert tenyleges orvosi idejevel). Tok erdekes:)

29 hkm

2015. dec. 29. 20:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az tényleg érdekes, ugyanis a 40 hét az baràtok közt sem 9 hónap :) még akkor sem, ha rögtön az 5. héten kezdünk a terhességben. Nem is értrem, miért emlegetnek 9 hónapot.
2015. dec. 29. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
280 nap. :)
2015. dec. 29. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!