Vendégségbe mentünk, leejtettem az ajakírem a földre. Felvettem a földről és bekentem a számat vele. Utána észrevettem, hogy van macskájuk, ami ki be járkál. Nagyon félek, hogy elkapok valamit tőle. Enni sem mertem az ebédből. Túl reagálom?
Amúgy toxoplazmás terhesekről 99,9% ban csak hallanak az emberek, de nem ismernek egyet sem.
2015. dec. 25. 20:44
14/26 A kérdező kommentje:
Nem hiszti, ha a babámért aggódom. Nekem van olyan ismerősöm, aki elkapott ilyen fertőzést,a szemébe került ez a baci, úgy h nem is volt macskája. Valószínűleg egy fertőzött bakmacska lehugyozhatta a tejesüveget ami az ajtójukban volt. Szóval nekem senki se mondja, h terhesen ne féljek tőle. Honnan tudjam milyen kézzel nyúlt az ételekhez, mit pisilt le az amúgy nem szobatiszta macska? Eskü ha nem lennék terhes tojnék az egészre!
2015. dec. 25. 20:49
15/26 anonim válasza:
Én is féltem tőle de egy orvosi cikkben azt a furcsaságot találtam, hogy igaz a macska lehet hordozó de az emberek nagy része nem macska miatt kapja el hanem pl szennyezet zöldség miatt ami nem volt alaposan lemosva stb..
A macskának pedig a kakija lehet veszélyes. A macska egyébként egy igényes állat, nem kakil akárhova. Így felesleges tartani tőle, az almot gondolom nem te tisztítottad, ez az az egy, amit kerülni kell terhesen.
2015. dec. 25. 20:59
16/26 anonim válasza:
Bak macska:))))
2015. dec. 25. 21:00
17/26 anonim válasza:
*Bár ha alomtisztítás után se mosnak kezet lehet én se ettem volna se terhesen se előtte se most.
2015. dec. 25. 21:01
18/26 anonim válasza:
Tudatlanságod miatt félhetsz is.
2015. dec. 25. 21:34
19/26 anonim válasza:
Valahol jogos a félelmed, de azért ez már túlzás. Eleve a macskaszőr nem veszélyes, hanem a macska ürüléke, illetve bármi, ami érintkezett vele, és alapos mosás nélkül a szájba kerül. Magyarul, ne egyél mosatlan zöldséget, gyümölcsöt, moss kezet alaposan, mielőtt a szádba nyúlsz.
Egyébként csináltattál tesztet? Lehet, hogy már rég átestél a fertőzésen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!