Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes kismama vagyok, semmi...

7 hetes kismama vagyok, semmi dolgom?

Figyelt kérdés
Azt mondta a doki, 4 hét múlva menjek vissza, addig védőnőhöz se. Nem kellett volna laborba küldeni legalább? Vagy hüvelykenetet venni, hogy nincs-e fertőzés? Mondtam, hogy súrú sárgás folyásom van. Nem kapkodott a doki? Azt se mondta, mikorra vagyok kiíva (ki tudom számolni, nem azért, csak rá szokták írni a papírra, nem?)
2015. dec. 15. 13:39
 1/10 anonim ***** válasza:

miért nem kérdezted meg ezeket tőle? néma gyereknek..

az sztk idáig terjed...labort a 12. hétig nálunk meg kellett csinálni, a védőnőt is a 12. hétig kellett felkeresni én kb. 10. héten kerestem őt fel.

Szívhang volt ugye?

Kérdezni kell. maguktól semmit nem mondanak, aki a közegészségügyben dolgozik annak minden nyűg.

2015. dec. 15. 13:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Amit én csináltam: 7 hetesen sztk-ban uh. Ott azt mondta a doki, hogy a 12. hét után tanácsos védőnőhöz menni, hogy ne legyen "felesleges" a látogatás, nekem már volt vetélésem egyébként. És azt, hogy nem vállalja a terhességem gondozását (véralvadási probléma, amihez nem ért), és egy kollégát ajánlott maga helyett.

Aztán, a háziorvoshoz elmentem, hogy adjon egy beutalót az 1. trimeszteri vérképre (mert még nem volt kiskönyvem és így külön kellett a beutalót kérni).

Hüvelykenetet a 9. héten vettek (rákszűrés esedékes volt és viszkettem is kicsit), ekkor már magánban voltunk.

A 12. hétig nekem még volt egy TSH, vizelet és toxoplazmózis tesztem, mind3 indokoltan.

Szerintem rá kellet volna írnia a szülés várható idejét a papírodra, és a sűrű sárgás folyás miatt legalább egy vizelet+hüvelyvizsgálatot meg kellett volna csinálnia. De ezekre az ember rá is kérdezhet ott, én pofátlanul mindig erőltettem ezeket a dolgokat.:))

27hkm

2015. dec. 15. 13:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is ma voltam.Nekem mondta az orvosom,hogy azzal a papírral mehetek a védőnőhöz amit uh n kaptam. 4 hét múlva meg ultrahang kontroll.Szerintem kelett volna kenet és ha van valami baci arra kupot vagy valamit. A szülés idöpontot nekem se számolgatta majd ha a kiskönyv et viszem gondolom majd akkor.
2015. dec. 15. 13:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, van szívhang. Úgy meg voltam illetődve, hogy már csak úthon hazafelé morfondíroztam ezeken.. Annyit mondott, szedjem a vitamint. Nagyon el vagyok plattyanva. Menjek másik dokihoz? De ahhoz,amit írsz, még 11 hetesen sem leszek elkésve végülis.
2015. dec. 15. 13:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Míg írtam többen is írtatok, de jó! :) Na igen, egyelőre nem szeretnék magánba menni. Azt mondta, canesten combit lehet terhesen, ezzel volt elintézve a folyásom. Viszont gratulált, kérdeztem, hogy a családnak elmondhatom-e, mondta, hogy persze, van szívhang, már biztos a terhesség. Lehet holnap elmegyek a védőnőhöz, úgyis készültem ruhát vinni nekik.
2015. dec. 15. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:

A 12. heti UH-n adja meg a szülés dátumát. Az első kötelező labor is a 12. héten van (van ahol van egy 0. labor is, de pl. engem sem küldtek, legalább 1 szúrással kevesebb! Emiatt ne aggódj). Nálunk a védőnőhöz azonban be kellett az élő terhességet igazoló papírral jelentkezni a 12. héten. Ha van papírod, ezt azért elintézheted, bármit is mondott a doki, de ezzel is ráérsz a 10. hétig.

39 hkm

2015. dec. 15. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!Én is 7 hetes voltam múlt héten, mikor orvosnál voltam.Nekem is detto ezt monda, mint neked, pedig magánba voltam :) Ne aggódj.

Nálam is volt szívhang, több a folyásom, de ha nincs viszketés a megnövekedett folyásmennyiség a terhesség elejének a része.(Tapasztalat 3.baba lesz :) )Énnekem is 4 hét múlva kell majd visszamennem, azt még mondta, de mondjuk tudtam is, hogy a 12.hétig mindenképpen be kell védőnőhöz jelentkezni az élő terhességet igazoló orvosi papírral, mert a szülés utáni egyszeri anyasági támogatást csak akkor kapod meg.

Ha bejelentkezel a védőnőhöz, akkor megméri a súlyod vérnyomásod,vizeletet néz, felveszi az adataidat és kiállítja a kiskönyvet. Kér időpontot az első vérvizsgálatra, amit a 12.hét előtt el kell végezni, valamint az 1.uh-ra, amit ugye 12 hetesen végeznek.Legideálisabb a 12-13.hét között.Ekkor írják ki a szülés várható időpontját.

Minden rendben lesz, ne aggódj...én mondjuk babonából nem mondom senkinek a 10-12.hétig, de elsőnél már amikor petezsák volt, akkor újságoltuk a nagyszülőknek :)

2015. dec. 15. 15:29
 8/10 anonim ***** válasza:

mielőtt megvennéd a canesten combit, nekem csak sima canesten kenőcsöt engedték, vagy a borax kenőcsöt. egyik se vált be, a 2. trimeszterben magától elmúlt.

De: nekem a vastag sárga folyás mindig felfázást jelent, én a háziorvosomtól kérnék a helyedben egy vizelettesztet meg tenyésztést. :)

2015. dec. 15. 15:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Engem nem vizsgált meg a doki az első harmadban.. megkérdeztem miért, mivel volt panaszom, azt mondta az első 12 hétben biztonságosabb, ha nem veszek gyógyszert amúgy sem és majd megnéz a 12 hetes uh után. Igaz a rákszűrést megcsinálta volna de tervezéskor nekem megvolt, 2 hónapos eredmény pedig kitartott szülésig szóval felesleges lett volna.

Először nekem is azt mondta ne menjek védőnőhöz csak engem 9 hetesen visszahívott, ezután már küldött. A védőnő csak megnézte a vizeletem, azt mondta legközelebb küld laborba, 14 hetesen. Nekem az orvosom nem adott beutalókat, magánorvosom volt, nem tudom ez mennyire számít.

Nekem a védőnő írta a szülés várható idejét menzesz alapján amikor 10 hetes voltam, ceruzával. A dokim ránézett és azt mondta jó, nekem nem volt eltérés a menzesz szerinti kor és a baba méretei között. Elvileg ha lett volna, akkor átírja.

2015. dec. 15. 16:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is ekkor voltam először, sima ultrahang volt. Utána két hétre rá kellett menni kontrollra, mindig uh. Utána pedig megint két hétre rá, sima uh. Ezek kb. 2-2 percig tartottak, semmi extra. Utána másfél hétre rá, a 12. heti uh-ra kell majd mennem, de már voltam a védőnőnél is, megírta a kiskönyvet, mert azt vinni kell majd a 12. heti uh-ra is, illetve egyszer volt nálunk a védőnő. Eddig ezek történtek, jövő héten megyek a 12. hetire.
2015. dec. 16. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!