4 hetesen normális, hogy barnázok és görcsölök?
Elég alacsony lett a progi szintem 3 napja, a minimumot éppen hogy eléri. Már volt egy vetélésem, ezért elmentem egy dokihoz, hogy adjon progipótlást, de nem adott hanem csak kiabált velem, és olyan durván vizsgált meg, hogy elsírtam magam.
A kérdéseimre se válaszolt, ezért muszáj vagyok tőletek kérdezni. Ez normális, hogy barnázok kicsit? Nagyon megijedtem, mert a vetélésem is így kezdődött. Görcsölök is nagyon.
Tegnapra nem vártam, egyértelmű pozitív tesztjeim vannak, de a doki még nem látott semmit.
Hát annál biztosan jobb, mint a kérdezőé, aki ordibál vele a rendelőben...
De nem tudom, van-e értelme. 4 hetes terhesség még nem is igazán terhesség. Orvos nem állapította meg, gondolom csak a tesztekből látszik.
Ez akkor ugye nem a kérdésben szereplő, ordibálós doki, ugye?
Az az orvos nézett neked progi szintet, akihez most mész? Hadd kérdezzem meg, pontosan hogy megy ez a progeszteron szint mérés? Mindenhogyan nézeted, vagy teszteltél korán, pozi lett, így elmentél megnézetni?
Azért kérdem, mert szerintem nálam is progi hiány játszik, csak gondolom különösen alacsony lehet, amitől még beágyazódni sem tud. Kb. 8-9 dpo-tól látszik valami baromi halvány második csík, aztán rendszerint meg is jön előbb 1-2 nappal a vérzés, ilyenem 2x volt a próbálkozás óta. Szóval én is nézetnék progit, csak nem tudom, mikor kéne. (Meg kéne találnom normális nődokit, mert akihez éves szűrésekhez járok, az a kérdésedben szereplő stílusú "orvos")
Előző hónapban Clostit szedtem. Lett tőle néhány halvány pozitív tesztem de megjött, doki szerint kémiai terhesség volt. Ezután elmentem a dokimhoz még Clostiért de nem adott, azt mondta szünetet kell tartani, mondtam hogy jó de egy hormonsort szeretnék nézeti, Ovu után egy héttel kellett volna mennem a vérvételre, de az pont vasárnap volt ezért 8 nappal később mentem. akkor még 0 alatt volt a hcg. két nappal később pozitív lett a tesztem, 10 dpo-n, mert rövid a luteális fázisom. A progi szintem tehát már az előtt tudtam hogy alacsony, minthogy tudtam volna hogy terhes vagyok, nem is gondoltam hogy az vagyok a vérvétel miatt.
szerintem keress egy jó dokit és mondd hogy 3. és 21. nap hormonpanelt szeretnél. de a 21. napit 7 nappal ovu után kell, ha az később van akkor nem a 21. napra esik majd :) drukkolok hogy összejöjjön nektek is! :)
ma voltam dokinál, látott petezsákot és kaptam utrogestant. 3 hét múlva megyek vissza :)
Köszönöm szépen a válaszodat! És nagyon örülök, hogy már látszik a petezsák. :)
A kérdésben említett vetélésed mindezek előtt volt, vagy a múltkori kémiai terhességedet mondod annak? Bár gondolom, inkább előtte volt, mert azért kaphattál már eleve is Clostit.
Most nem tudom, pontosan hol tartok a ciklusomban, mert 7 hónap sikertelenség után megfogadtam, nem nézem a hőmet, nem tesztelgetek se ovut, se terhességit, nem iszok teát, mert az elmúlt 7 hónap ezzel telt, mégsem jutottam előre, ami a terhességet illeti. Gondoltam, most legyen spontán, az idegeskedésből, ami főleg az ovu utáni hőfigyelgetés miatt volt, elegem lett.
Viszont ha progeszteronhiányom van, ami valószínű, mégsem jó taktika ez, csak az időmet vesztegetem. :/ Szóval jövő hónaptól valami mégis kéne.
A 3. napi hormonpanel az a menstruáció 3. napja lényegében? Mivel onnan indul a ciklus. Tehát akkor ilyenkor vizsgálat sincs, csak vérvétel? Az a baj, most jönnek az ünnepek, ezt a hónapot hagyom a fenébe (most a napokban lehetett ovum), de valamikor január első napjaiban lehetek 3. ciklusnapon a következőbe. Akkor csak hívjam fel a dokit, hogy megyek, és ott vázoljam fel, hogy csináljon hormonsort, vagy az ilyesmit sokkal előbb kell jelezni?
Bocsi a sok kérdésért. Csak azt nem tudom, ha pl. most esetleg mégis megint elkezdődne valami, még a 4. hét előtt odamehetnék dokihoz, hogy adjon valamit, hátha megmarad? Bár épp ünnepek jönnek, ki tudja, kit találnék most erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!