Ugye nem leszek ettől rossz édesanya?
Kedves Kismamák! A véleményetekre lennék kíváncsi, július végére várom az első babámat, kislány lesz! :)
Most fogok végezni a főiskolán, és mivel a munkahelyem sajnos nem valami stabil (mint ahogy manapság sokunké nem), arra gondoltam, hogy szeptembertől beíratkoznék egy 1-1,5 éves képzésre, hátha azzal is nőnek majd az elhelyezkedési esélyeim, ha a kicsi lány 2 éves lesz. Jó lenne, ha már nem a mostani munkahelyemre kellene visszamenni.
Szerintetek megoldható ilyen pici baba mellett, ha hetente 1-2 alkalommal néhány órát az iskolában töltök? Addig az édesapja vigyázna rá. Nem sérülne ettől a kapcsolatunk? Nem tennék ezzel rosszat?
Mielőtt félreértené bárki, nem vagyok karrierista, csak azt szeretném, ha lenne miből eltartani a lányunkat. Persze csak akkor, ha a baba habitusa majd lehetővé teszi, hogy eljárjak mellőle, mert természetesen ő a legfontosabb.
Vélemények?
Ne aggódj, emiatt nem leszel rossz anyuka. A heti néhány órát ki fogja bírni a picilány az anyukája nélkül is:)
Nem lesz könnyű a baba mellett tanulni, de biztosan meg fogod tudni csinálni. Kitartás:)
Jó babavárást!
ҝ
szerintem ne legyen előre lelkifurdalásod (utólag sem kell)! érte akarsz tanulni és dolgozni, és ne feled nem az a legjobb anya, aki kizárólag a gyerekkel van, viszonylag limitált idő is lehet kielégítő.
nem ismerem a helyzeted, ha valóban nagyobb esélyed és jobb lehetőséged van ezzel a képzéssel a munkára, akkor vágj bele, de ha csak a saját önmegvílósításod a cél, akkor tegyél le róla, most nem ez az időszak van. magyarán hosszútávon (hogy egyszer majd....) valami bizonytalan előnyért ne foszd meg a gyerekedet magadtól és magadat se a gyerektől. tanulni tudsz később is a gyerek csak most lesz pici.
amúgy meg a puding próbája az evés, felvéelizz, készülj úgy, hogy mész, és bármikor visszaléphetsz, ha úgy érzed, hogy te vagy a gyerek mást igényeltek.
összegezve mérlegelj valóvan megéri?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat, gazdasági végzettségem van, de sajnos nem mentem vele eddig semmire, és a diplomához sem fűzök nagy reményeket (mármint hogy azzal majd könnyebb lesz munkahelyet váltani). Arra gondoltam, hogy valamilyen egészségügyi képzés felé orientálódnék, hátha ott jobb esélyem lesz a munkahelyváltásra. A jelenlegi munkahelyem egy gyárban van, és nem a 3 műszak ellen van kifogásom, hiszen ezt csinálom már 5 éve, hanem mert nagyon nagy elbocsátások voltak és várhatóak, és félek, hogy már nem is lesz hová visszamennem.
Sajnos már előre lelkifurdalásom van amúgy, épp ezért tettem fel a kérdést! :)
De arra is gondoltam, hogy amíg én iskolában vagyok, elmehetne az édesapjával pl. babaúszásra, úgyis szeretné majd vinni.
Szia,
nem leszel rossz anyuka :))
jó anyuka leszel aki mindent megtesz hogy megadhassa a családjának ami kell.
Én szülés után, pici baba mellett tervezek államvizsgázni mert már csak fél évem van hátra de terhesen nem vállalom be.
szerintem kisgyerek mellett ha apa és a család is ad segítséget, lehet tanulni :)
Nem, hogy nem leszel rossz anyuka hanem nagyon is felelősségteljes, gondos anyuka leszel! Ilyenre neveld majd a gyermekedet is! Sok sikert hozzá!
13 hónapos anyuka
Szia! (:
Persze,ettől még nem leszel rossz anyuka. A kis csöppség majd el lesz apuval! (:
Megoldható!
Sok sikert! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!