Holnap megyek vérvételre az afp-hez. De hoolnap már 16+6 hetes leszek. Rossz lesz az eredményem?
16 hét 4 naposan voltam, az eredményem alacsony lett.
De megnyugtattak, hogy sokszor ad fals eredményt, így nem kell ezen aggódni, ha előtte minden vizsgálat alatt rendben találtak mindent. Főleg a 12 hetes vizsgálatnál.
Engem elküldtek a 18. héten genetikára, ott is minden rendben volt. Babám egészségesen született.
Ne aggódj, akkor sem, ha rossz lesz az eredmény! Nem jelent feltétlen bajt!
Mivel ez az orvosok szerint is nagyon elavult módszer, ezért adhat akkor is fals eredményt ha pont a 16. héten veszik le. Emiatt nem kell megijedni.
Ezt a vizsgálatot már nem is szabadna elvégezni, mert csak riogatja feleslegesen a kismamákat.
Egy ismerősömnek időben vették le, nagyon rossz lett az eredmény, kétségbe volt esve, elküldték különféle vizsgálatokra, végül kiderült semmi baja a babának. Így okoztak ezzel neki nem kevés álmatlan éjszakát. Teljesen egészségesen született a babája.
Én 16+5 hetesen mentem AFP-re, magas lett az eredmény. Voltam genetikán, csináltak több UH-t is, baba rendben. Felajánlották az amniocentézist, de abból se derülne ki egyértelműen, hogy van-e pl nyitott gerinc, az UH sokkal biztosabb. Én nem vagyok hajlandó ezen parázni, az ultrahang szerint minden ok, ugyhogy megnyugodtam.
Ne foglalkozz az AFP-vel, ha csak nem kiugróan rossz az eredmény. Külföldön már nem is végzik ezt a vizsgálatot, csak ebben az országban mindennel kissé le vagyunk maradva.
Talán a majd mi gyerekeinket már nem zaklatják ilyen hülyeségekkel.
Szia!
16+5 hetesen voltam és jók lettek az eredmények. Ne izgulj! Majd írd meg, hogy mi lett. Drukkolok!
22 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!