Dél-Pestibe mit kell vinni a babáknak szülés utánra?
Eddig a 2. nőin szültem, de gondolom mindenhol mások a szabályok.
- kell-e, lehet-e a babán saját ruha?
Gondolom saját eldobható pelus kell, de van valami különleges szabály?
Hallottam olyat, hogy egy csomag nedves törlőt be kell adni a csecsemősöknek is...de minek, ha a baba nálam lesz kint 0-24-be, csak fürdetni viszik el?
Köldökápoláshoz adnak mindent?
Köszönöm, ha válaszoltok!
Én a Dél-pestiben szültem a három gyerkőcömet, az egyik császáros volt, úgyhogy van egy-két tippem :)
Saját babatakarót vigyél, mert azt nem adnak. Popsitörlőt nem kell beadni, nálad legyen pelus, törlőkendő, popsikrém, mert neked semmi ilyesmit nem adnak. A köldökcsonk ápolását a csecsemősök minden nap megcsinálják fürdetés után, neked majd csak otthon kell. A babákon nem lehet saját ruha, majd csak ha hazamentek, nyilván, amiben viszed haza a picit :)
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy írtál, sokat segítettél! :)
Lehet még egy kérdésem?
Ha nem 1-2 ágyasba kerülök, akkor a baba maradhat éjszakára is velem, ugye?
Mind a 3 babámat csak fürdetésre adtam oda a nővéreknek a 2. sote-n, de azt olvastam, hogy a dél-pestiben nem nagyon szokás éjszakára "kikérni" a babákat :(
Éjszakára bent maradnak a babák a csecsemősnél, már nem emlékszem pontosan, mivel már lassan 3 éve, hogy császároztak a legkisebbel, de olyan 9 felé elviszik őket.
Reggel fürdetik őket, aztán kihozzák őket egy picit, de tisztába nem teheted, mert a gyerekorvosi vizitre visszaviszik őket és le kell mérni a babókat. Utána pedig ismét kihozzák a törpéket. :)
Így ennyi. :) A szülőszobák nagyon szuperek, a szülésznők is, utána a csecsemősök és tényleg mindenki csak segít és nagyon kedves. :)
:(
Na elszomorítottál :(
Saját kérésre sem maradhat nálam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!