Emilia név becézése?
"kedves" utolsó
akkor ezek szerint én is hülye vagyok, mert nekem is rövid i-vel tetszik?
????
:)
Kívánom, hogy ennél nagyobb örömöd ne legyen, de igazán őszintén kívánom! :)
Aki nem tudja/bírja más véleményét elfogadni az semmiféle társas kapcsolatra nem alkalmas, de gondolom ez az ami hiányzik a kis silány életedből, és ezért itt éled ki magad...
Nem baj, nem haragszom :) Komolyan!
Én el tudom fogadni a véleményed...csak nem veszem figyelembe ;)
...ahogy ezt minden egészséges felnőtt ember teszi...
Sőt, le sem pontozlak...mert nekem ez nem okoz örömet :)
Viszont jót nevettünk itt a baráti társasággal rajtad.
:)
Hooogyneee....peeeerszeeee
Tudod, nekem azt tanították, hogy nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem, hogy ki mondja... ;)
Nem sztori volt ám, hanem egy jót röhögtünk, de többet szót sem érdemel, meg te sem.
Kívánok minden jót! :)
Egy kolleganőm Emília, Eminek, Emikének szokták hívni. Bár én sem vagyok oda a becézgetésekért, így szoktam hívni, fel sem figyelne, ha Emíliának nevezném (idős néni már, egész életében Emike volt). Személy szerint a Lia nagyon tetszik, van benne valami nőies könnyedség, légiesség :D Gondolkoztam is azon, hogy ha lenne lányom, Lia lenne, csak így, nem egy név becézéseként.
Ami az i betűt illeti, valóban csak nemrég engedélyezték a rövidet. Nekem magyarosabbnak tűnik hosszúval, és mikor kiejtem, akkor is szebbnek hangzik, főleg mivel magyarban első szótagon van a hangsúly, rövid ivel más nyelveken tetszik, ahol pont az első ire esik a hangsúly (például román, olasz, spanyol nyelven így ejtik ki). Lehet, hogy a megszokás miatt érzem így.
A középső lányom Emília.. Mi hosszú "í"vel kértük, mégis röviddel anyakönyvezték 2001-ben.. Azóta is pipa vagyok emiatt..
Mi Emcsinek, Emcsimónak szólítjuk. 😊 Ritkán Eminek (ha pipák vagyunk rá, de az ritka :D)
És igenis igényli a becézést! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!