A szűk családi körnek bejelentettétek a 12. hét előtt a babát?
Tehát a szüleiteknek, esetleg testvéreknek, aki hozzátok közel áll.
Esetükben is kivártátok a 12 hetet? Ha előbb, akkor hányadik hétben?
Igen, a szüleinknek elmondtuk, és a testvéreinknek is. Eleve tudták, hogy már régóta szeretnénk második babát, én meg szoktam beszélni az ilyesmit a szüleimmel, mert jó a viszonyunk, szóval azt is tudták, hogy hol tart a dolog. Már csak azért is, mert engem már előjegyeztek átjárhatósági vizsgálatra, és úgy volt megbeszélve, hogy amíg kórházban leszek, anyukám vigyáz a nagyobbik fiunkra (illetve akkor ő még nem a nagyobbik volt, hanem az egyetlen :D ), mert éppen nyári szünet volt. Szóval nyilván már csak ezért is szóltunk, mert közben kiderült, hogy nem kell kórházba mennem, így nem is kell rá vigyázni senkinek :) De a tesómnak is elmondtam, amúgy is mondtam volna neki, de azért is, mert korábban is több alkalommal mentem alkalmi jelleggel hétvégén besegíteni a munkahelyére (pultozni), amit egyébként nagyon szerettem csinálni, de amikor kiderült, hogy babát várok, már nem akartam menni, mert így már a hűtőtöltést, emelgetést nem vállaltam volna be. Na, és pont hívott volna, hogy mehetnék megint egy hétvégére, de mivel szóltam előre, hogy én már nem tudok menni, kerestek más beugró embert.
Szerintem a közeli családtagoknak az ilyen, mindennapi életben előforduló dolgok miatt is sok esetben el szokták mondani, hiszen oké, hogy még nem tuti semmi, de ha szoros a kapcsolat a családtagok között, akkor miért is ne? Kamuzni nem akartam volna, nem is éreztem úgy, hogy titkolnom kéne.
A barátainknak, munkatársainknak csak a 12. hét után mondtuk el.
A 70 éves anyósomnak és a szüleimnek elmondtuk az első terhességemet a pozitív teszt után. Elvetéltem a 9. héten, amit az anyósom azóta se tudott feldolgozni, hiba volt.
Most megint terhes vagyok, a 12. hétig senki sem tudta.
24 hkm
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Van esetleg olyan, akinél előbb tudta valaki más, mint a gyerek apja? Pl. egy kolléganőm lánya előbb tudatta a saját édesanyjával, mint az apukával.
Tudtak, mert annyit hanytam, h nem is dolgoztam...
Mondjuk tesomeknak 11. heten mondtuk, addig nem talalkoztunk.
Sajnálom mindazokat, akik vetélésen mentek keresztül. De örülök, hogy a többségüknek már van azóta baba, vagy legalábbis úton.
Akinek még nem, nekik mihamarabbi babásodást kívánok, és problémamentes terhességet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!