Van valakinek tapasztalata a Maternityben való szülésről az elmúlt 1-2 évből? Minden érdekel!
Oda járunk a rendelő részre terhesgondozásra, és elégedett vagyok. Az érdekelne, hogy a kórház rész milyen, milyenek pl. az ápolók, a csecsemősök?
Februárban szülök ott, van választott dokim is.
Aki ott szült, a férjének/élettársának milyen szerepe volt abban a pár napban, míg benn lakott veletek? Együtt mentek a babafürdetések, babaetetések?
Milyenek voltak a felnőtt ételek?
Mennyire figyelt rátok a személyzet oda igazán?
De minden más is érdekel!:)
nekem nagyon vegyesek maradtak az érzéseim a kutvolgyi klinikaval kapcsolatban...
pozitiv:
- maga a prof.
- a személyzet donto tobbsege kedves (tenyleg cask 1-2 embert leszamitva)
- szobak kenylmessege (bar most a korhaz felujitasa miatt nem lehetett aludni, es el kellett huzni a fuggononyket, mert a munkasok az ablakok elott jarkaltak)
- szemelyzet turelmessege
negativ:
- nem szoltak idoben a valasztott orvosomnak, igy az ugyeletesnel szultem )megjegyzem, nagyon kedves szuleszno volt, es ezt tulajdonkeppen nem bantam annyira)
- a szulest kovetoen az orvosok "nemtorodomsege"
- ki-be jarkaltak a szobaban, jottek megcsinalni a kavegepet peldaul (utcai cipoben!!!), ami a javitast kovetoen tobbet nem mukodott (ez adja a vizet is peldaul), igy ki kellett jarkalni forro vizet kerni teahoz vagy kavehoz, ami elegge kellemetlen, hiszenm neha 20 percig nem volt senki ott.
- gyerekorvos nem mindig tartozkodik az osztalyon (peldaul vasarnap egyaltalan nem volt; ami azert az ujszulott reszlegen, valljuk be, iszonyat fura!!!!!!)
- munkasok, reggeltol estig hangosak (kiveve hetvegen)
- szulest kovetoen (reggel 6kor) nem volt szabad szoba, igy a szuloszoban "varakoztunk" delig. Addig megjegyzem le is tojtak minket. meg egy kis agyat sem hoztak a babanak, ott fekudt vegig a kezemben, szuloagyon a kb 10 nm-es szuloszobaban. Mellesleg, amikor rakerdeztunk, hogy mire varunk, es mikor kapunk szobat, azt feleltek, hogy "MÉG MA"
- az étel szerintem eléggé korhazi menzas, de eheto. A neni, aki behozza nagxon aranyos, figyelmes, naponta 5-7szer kertem uj teat, minden alkalommal nagyon szivesen hozott. Figyelt arra, ha esetleg valaki vegetarianus stb.
nekem mondjuk a terhesgondozas alatt is voltak "problemaim":
- nagyon, de nagyon sokat kellett varni. mindig!
- nem talaltak pl. a streptococcus eredmenyet, keresre sem ismeteltek meg mondvan, hogy meglesz. Na most szuleskor sem let meg, igy kaptunk a babammal antibiotikumot.
- az egyik verveteles nagyon nem volt kedves. en elegge ajulos vagyok, mindig kertem, hogy had fekudjek le, de azt mondta, hogy most ne legyek rosszul, uljek le, o siet.
Akik viszont tenyleg nagyon kedvesek voltak: ugyeletes szuleszno, csecsemosok, konyhas neni, recepcios, ugyeletes dr. Es hat persze a prof.
Osszessegebn nem bantam meg, hogy ott szultem, es halas vagyok minden segito orvosnak, szemelynek. Meg mindig jobb, mint allami korhazban, de azert nagyon nagyot csalodtam. Sajnos Magyarorszagon nincs mas, a kozepreteg szamara is megfizetheto intezmeny, ami hasonlo szolgaltatasokat tudna nyujtani. Ezert is sajnalom, hogy ezek tobbsege nem valosult meg. Ha most ismet valszthatnek, hol szuljek (elso babamat Janos kh-ban, masodikat maternity szultem) - nagyon, de nagyon meggondolnam.
Ha erdekel mas is, nyugodtan kerdezz, vagy irj privit.
Nekem főként az tetszik benne, hogy minden úgy van, ahogy szeretném. És lehet mondani, hogy mert fizető ügyfél vagyok, de a korábbi nőgyógyászom 200-at kért volna a szülesztésért államiban, és semmi se járt volna hozzá...
Szerintem azzal tisztában kell lenni, hogy ez Magyarország, nem tudsz annyit fizetni, hogy maximális figyelmet kapj.
Amit a terhesgondozásról írtál, nagyon érdekes volt. Én nem náluk csináltatom a vérvételeket (háziorvosom írja ki vagy Centrumlab), de láttam, hogy milyen mufurc a vérvételes nő. Bár mi mindig pontosan kezdünk, nem tudom, biztosan szerencse.
Tetszik, hogy tiszta játszma, mindennek ára van és adnak utána számlát (egészségpénztárra tökjó pl.).
A kórházi részt megnéztük nemrég, várom, hogy megtapasztaljuk, milyen ott lenni. A férjem tuti kiállt volna az ablakba üvölteni a munkásokkal, ha hangosak:D
Neked az alap szülési csomagod volt, nem az 1 milliós, ugye, hanem az 500.000-es? választott orvosod volt máshonnan vagy onnan volt?
voltak rejtett költségek a végén? ettől bevallom, félek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!