Betoltam 1 tábla diabetikus Milka csokit. Más is ilyen falánk?
Igen,én még falánkabb vagyok.Amikor a férjem elmegy reggel dolgozni, képes vagyok reggel 7-kor felkelni azért, hogy egyek Boci csokit.Csak én nem diabetikusat eszem.Eddig végig az édességeket kívántam a babával, mégsem híztam , még..
De a bőrömnek nem tesz jót a csoki, újra vannak pattanásaim, nem is egy.
Csokoládét, desszertet, süteményt, péktermékek, kekszet, nápolyit, müzlit, lekvárt, joghurtot, krémtúrót, gyümölcslevet csak diabetikusat szabad fogyasztani, ha sokáig egészséges akarsz maradni.
Az olcsó ipari cukorral (kristálycukor, porcukor) teli csokik, desszertek, sütemények, péktermékek, kekszek, nápolyik, müzlik, lekvárok, joghurtok, krémtúrók, üdítők, szeszes italok hosszú távú fogyasztása esetén néhány év vagy évtized elteltével az alábbi megbetegedések közül az egyiket biztosan elkapod: fogszuvasodás, csontgyengülés, csontritkulás, immunrendszer romlása, megbetegedésekre való fogékonyság, cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, elhízás, magas koleszterinszint, májzsugorodás, izomsorvadás, végtagsorvadás, látásromlás, vakság, lábüszkösödés, mozgásszervi megbetegedések, lebénulás (tolószékbe kerülés).
Sajnos legtöbben még mindig az olcsó ipari cukorral (szőlőcukor vagy kristálycukor a legrosszabb minőségű szénhidrátok, ezek a lassú fehér mérgek) teleszórt csokoládékat, péksüteményeket zabálják és a cukrozott gyümölcsleveket és cukrozott kólát vedelik. Ebbe viszont néhány év vagy évtized alatt belebetegednek. Úgy tűnik nagyon szeretnének cukorbetegek vagy rákosak lenni???
Sokan felelőtlen módon a gyerekeiket is ezen lassú mérgekkel tömik: cukrozott csoki, cukrozott péksütemény, cukrozott fagyi, cukrozott jégkrém, cukrozott hamburger, cukrozott kóla, cukrozott gyümölcslé, ... stb.
Magyarországon rohamosan nő a cukorbetegségben és a daganatos megbetegedésekben szenvedők száma. Ennek egyértelmű oka az olcsó ipari kristálycukor fogyasztása.
Diabetikus étrendre való áttéréssel 100%-os valószínűséggel megelőzhető lenne a cukorbetegség!!! Ráadásul, ha egy terhes nő cukrozott csokit és cukrozott süteményeket zabál, attól ugyanúgy cukorbeteg lehet az újszülött gyerek, mint ha sört, bort és pálinkát vedelne, mivel a cukorbetegség öröklődik is! A cukorbetegség 100%-ban a helytelen táplálkozás a rossz minőségű szénhidrátok zabálásának a következménye.
Nekem a Libolo (diabetikus) csokoládé a kedvencem.
Valamikor egy táblát is megeszek tízóraira a gyümölcsök mellé. Nagyon finom, laktató a kb. 550 kalória miatt, de nem hizlal az alacsony glikémiás indexe miatt, ezért nagyon egészséges is. A diabetikus csokoládék legnagyobb előnye, hogy a kakaóban lévő antioxidánsok jótékony hatása is érvényesül a fogyasztásukkal. Az agyoncukrozott tömeggyártású ipari csokoládék elveszítik a kakaóban lévő antioxidánsok jótékony hatását mivel a cukor kivonja a szervezetből a vitaminok, ásványi anyagokat és az antioxidánsokat is. Ráadásul a kristálycukor magas glikémiás indexe miatt a szervezetben inzulin termelődik, melynek hatására egekbe szökik a vérzsírszint, nagyon magas koleszterinszint alakul ki. 1 gramm kristálycukor elfogyasztása (az inzulintermelés miatt) koleszterin szempontjából megfelel 8 gramm telített zsír elfogyasztásának!!!
A hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszerek és üdítőitalok kalóriatartalmát meg kell szoroznod 16-tal, hogy megkapd a kémiai reakciók (inzulintermelés hatása)után a szervezetedbe jutó valódi kalóriatartalmat!
Gondolkozz! Ne hagyd becsapni magad! Ne hagyd hogy hamis reklámokkal megtévesszenek téged!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen már régen megszületett a babám, most volt 15 hónapos, de amiket írtatok jogos, én is ellene vagyok a finomított cukornak, főleg, hogy már van gyermekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!