Gyógyszer szedés miatt genetikai tanácsadást javasoltak, kell oda beutaló, és hányadik héten kell oda menni? (Pécsre mennék)
Pánikzavarra, antidepresszánt szedek, eddig 2x1-et szedtem(ez összesen 30 mg volt), és pont lecsökkentettük 1 szemre, mikor kiderült hogy terhes vagyok, most 5 hetes vagyok. Viszont újra vissza köszönt a pánikroham, erre mondta a dokim, nem baj, hiába jött vissza, akkor se szedjek semmi, sőt most azt az 1 szemet is hirtelen haggyjam el. Nah ez a csökkentés is 4 hónap alatt sikerült.
S arra gondoltam hogy elmegyek genetikai tanácsadóba, amúgy is ráírta a papíromra, hogy javasolt.
Kell oda beutaló, és időpont? Lehet ilyen problémával is menni? Köszönöm!
Nem kell beutaló, és egyértelmű, hogy ilyen problémával is mehetsz. Az, hogy van-e értelme vagy nincs, az majd kiderül. Milyen gyógyszert szedsz? Amúgy érdekes a dokid. A helyedben váltanék az biztos. Ez nem úgy működik ahogy mondta neked.
Én is pánikszindrómával voltam terhes,voltam is genetikai tanácsadáson, ahol a nagykönyvben sem találtak semmit.
Én Szombathelyen voltam. Pécs sokkal jobb, az orvosok is, tapasztalatból mondom.
Az, hogy visszajött, az alatt mit értesz? Miket érzel?
Ezzel én sem értek egyet hogy hirtelen hagyjam el, hisz már 3 éve szedem, s csak úgy huss ne vegyek belőle többet?
Úgy értem, hogy már 3 éve nem volt rohamom, most hirtelen 2 volt az elmúlt héten, és többször előjött a szorongás is. Ezért persze nem térek vissza a nap 2höz, de nem szívesen hagynám el azt az egy szemet. Nem hinném hogy olyan jó a magzatnak egy-egy pánikroham, magas pulzussal, vérnyomással.
Ezt találtam a gyógyszeremről:
"A rendelkezésre álló korlátozott számú adat alapján a mirtazapin terhes nőknél történő alkalmazása nem utal a születési rendellenességek megemelkedett kockázatára.Az állatkísérletek nem mutattak semmilyen klinikailag releváns teratogén hatást.A hagyományos – farmakológiai biztonságossági, ismételt dózistoxicitási, genotoxicitási, karcinogenitási, reprodukcióra és fejlődésre kifejtett toxicitási – vizsgálatokból származó nem klinikai jellegű adatok azt igazolták, hogy a készítmény emberen való alkalmazásakor különös veszély nem várható. "
Ez jó nem?
rádaásul én a legkisebb dózist szedem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!