Mit tegyek, hogy ne romoljon annyira a fogam?
nekem erre azt mondta a fogorvosom, hogy leginkább attól romlik hogy többet nassol az ember terhesség idején. megkérdeztem mit ajánl, azt mondta mindenképpen olyan fogrémet ami védi és ha kell "táplálja" a fogat. név szerint mondta: Elmex fogkrém. én azt használom. bár fehéríteni nem nagyon fehérít, de meglátjuk mit tud . ha megvédi a fogakat már az is jó! :-)
13 hetes
Szia! Én a te helyedben azért elmennék a fogorvoshoz hogy ő mit mondd. Nehogy úgy járj mint én. Én most töltöttem a 38. hetet és szombaton letört egy darab a fogamból (rágófog) és most kell járnom hogy megcsinálják. Inkább mentem volna el hamarabb, bár nem mondta a védőnőm hogy kell. Most az is kiderült hogy ajánlott, arról nem is beszélve hogy ez is egy terhesgondozási vizsgálat (vagy valami hasonló) Olyan mint a belgyógyászati vizsgálat. És az anyasági támogatási kérelemnél beleköthetnek hogy nincs pecséted a fogorvostól.
Úgyhogy hajrá!Nálam jobban nem sok ember fél a fogorvostól, de nekem is kell mennem még. (már 2* voltam)
Drukkolok
Én most vagyok túl egy gyökérkezelésen, és jól kikérdeztem a dokimat. Elmex fogkrém használata, reggel, délben, este; egy fogra egy fogmosáskor 15 másodpercet kell szánni; rendszeres kálciumbevitel (800 mg/nap); köztes étkezések után szájvíz használata; legalább este fogselyem használata, ami a fogközökhöz is be tud hatolni.
29 hetes km
A baba folyamatosan vonja el a szervezetedből a kalciumot,nekem úgy,hogy pl folyamatosan szedtem az elsővel,pont a szülés után le is tört egy pici darab a fogamból,na ez a para..meg ezért van olyan sok idős hölgynek csontritkulása is,mert anno a szervezetéből használta fel a baba a kalciumot.
szval kalciumot és magnéziumot-mert e nélkül a szervezetedbe nem fog tudni beépülni a kacium.
Plusz folsavat is szedj.
Egy fogtechnikus anyuka tanácsa-,hogy ne találkozzunk:D
4. vagyok.
A 6. válaszolónak teljesen igaza van! Én is csak azért mertem beszedni a kálciumot, mert a dokim javasolta már korábban, lábgörcs miatt! Amíg neked a kálciumhiány nem okoz lábgörcsöt, és doki nem javasolja a plussz kálciumbevitelt, addig ne szedd, mert meszesíti a méhlepényt, ami nem jó túl korán!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!