Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babámnak, ha még...

Lehet baja a babámnak, ha még csak most vettem észre, hogy zöldes-sárgássá vált a hüvelyi folyásom, és most fogok csak elmenni vele orvoshoz?

Figyelt kérdés
Ma léptem bele a 12.hétbe, és eddig is figyeltem a változást, a terhesség elejétől, de nem volt szembe ötlő.Darabos váladékozás eddig is volt kicsi, de Ph-m még rendbe volt, mivel májusbna látott orvos utpljára és akkor minden rendben volt.Most viszont, ma reggel zuhanyzás közben zöldes-sárga színe lett, és szinte folyt ki belőlem ez a váladék, és bakteriális fertőzésre gyanakodok, mert lugosabb lett a ph-m, eddig 4-4,5, ami a (normális)volt, de most 5-ös.Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha lugosabb lesz bakteriális, ha savasabb lenne gombás, mert a gomba a savas közeget szereti, meg azt okoz !Annyira aggódom, hogy nehogy baja legyen a picikémnek.Járt már valaki így.Tudom terhesen a horm.vált-ra érzékenyebbek vagyunk,de ilyet még nem tapasztaltam !:( Segítsetek..Köszi
2008. szept. 12. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez biztosan valami baci lesz! Nyugodj meg, menj el a dokhoz mihamarabb, biztosan kapsz rá valamit!

De addig most ne szexeljetek, amíg meg nem gyógyulsz, szerintem, jobb, ha nem adjátok oda-vissza egymásnak!

2008. szept. 12. 10:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, amúgy sem sexelek, adidg amíg meg nem néz végre vki.Mert én külföldön vagyok épp, és itt még jelenleg a 12.heti UH.időpontra várok épp.Trehány egy terhegondozást tapasztalaok itt Angliában, pedig sokan jobbnak tartják, mint otthon.Szóval emiatt is aggódom, hogy hova menjek most, mert még a védőnőt sem tudom elérni, nem veszi fel a telefont :( Azt mondják ne idegeskedjek, de így hogy lehet nem idegeskedni :(Mikor az ember nem otthon van, és nem csinálnak vele semmit !:( Egy csomót sírtam már, de tudom ez id vele jár.Úgyhogy szerencsére sex-el nem lesz gond, mert amíg UH-on nem láttam, hogy minden ok-e, addig megoldjuk máshogy ! :)Köszi :)
2008. szept. 12. 10:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia, nyugodj meg! Ez a dolog sajnos többször elő fog fordulni a terhesség mellékhatásaként! Én is szenvedek tőle időnként. Vegyél canesten combit, ezt nyugodtan lehet használni terhesen és rendbe hoz. Én is használom időnként amikor előjön ez a csúnyaság. Sajna nem tudsz mit csinálni. Én itthon vagyok a terhességem elejétől, állandóan fertőtlenítem a fürdőszobát, a fehérneműket, máshol nem megyek wc-re mégis van nekem is ilyen. Menj be egy gyógyszertárba, recept nélkül kapható, és mindent elmondanak majd róla! Egyébként itthon is nagyon nagyon gáz a terhesgondozás, ha nem tudsz megfizetni egy nívósabb magánklinikát!

Egy 28 heteske

2008. szept. 12. 10:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Előzőnek írónak üzenem:Neked is zöldes-sárgás és viszonylag több van belőle,ami időnként kifehéredik színileg, de így a nap elején zöldes...Canesten azt hittem az csak gombára jó, bekteriálisra is lehet használni ? Nekem adott még otthon májusban a nődoki Gynoflort, hogy legyen nálam, ebbe 6 db.hüvely tabi van, ami Lactobaccilusokat tartalmaz, ha eltolodnék bakteriális felé.De mivel rá van írva, hogy terhesen egyeztessen orvosával, nem tudom , nem merem így használni ! :(

Szóval most elmegyek a GP-hez, sim alt.orvos, és akkor majd ő megmondja mi legyen !?? :( Köszi, azért megnézek egy ilyen canesten leiratot itt kint !Otthon egyszer használtam..! :)

2008. szept. 12. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia,

en most megyek keresztul egy ilyen proceduran Nemetorszagban.

A folyasomban a doki ket kulonbozo bakteriumot, es egy gombat is talalt. Igy most mar a masodik antibiotikumot es a harmadik huvelykupot hasznalom. Allatira meg voltam ilyedve, de a dokim megnyugtatott, hogy ilyen gombas es bakterialis fertozes rengeteg kismamanal jelentkezik, es ezt szepen ki lehet kezelni, es a bebire semmi negativ hatassal nincs, foleg amig zart mindened.

Gondolhatod, hogy nagyon aggodom en is, hogy valyon a Picimnek lesz-e attol vmi baja, hogy antibiotikummal kezelnek, de allitolag nincs ok aggodalomra.

Jo tanacs viszont: sajat szakalladra ne kezdj el hasznalni semmi fele kupot, kenocsot stb.

Pillanatnyilag annyit tudsz tenni, hogy egy lavor meleg (semmikepp sem forro) vizbe csopogtetsz levendulaolajat es vagy kamillateat es abban aztatod magad egy 5-10 percig. Persze ezt is szigoruan csak akkor, ha zart a mehszajad!!!

En amugy a kovetkezo dolgokat kaptam, nem tudom persze, hogy igy hivjak-e oket Angliaban:

Amoxypen 1 g - antibiotikum

Erythro-CT 500mg - antibiotikum (Ureaplasma urealyticum nevu baci ellen)

Traumasept Vaginal-Ovula - huvelykup, fertotlenito, es gyulladasgatlo

KadeFungin6 - huvelytabletta gombara

Doederlein - huvelykapszula a jo bacik visszatermelodesehez, ha vegeztem a kuraval.

Nem tudom ez segit-e. Mindenesetre ne ess ketsegbe, nem tragedia, amin atmesz, nem vagy egyedul.

Boldog Babavarast neked!

29 hetes mami

2008. szept. 12. 14:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak, üzi: köszi, most nem lett könyebb, hétfőn fogok tudni csak orvoshoz menni...sajna, ma már nem volt időpont.Az Uh-ra is csak 13 .hétben mehetek...de itt nem divat nődokiknak benézegetni, csak ha gond van ! :(Itt 9 hónapig senki meg nem néz, csak ha a GP-hez elmész, aki körzeti orvos és mondod neki mi a baj...:(no ezt fogo hétfőn tenni..de honnan tudjam addig is, hogy mi is van a méhszájammal.:( Ugye ezt otthon már rég megnézték volna..elején a terhességnek ! Itt meg ha nincs semmi, nem görcsölsz, nem vérzel,akkor csak a 12.héten UH-on látnak elsőre, akkor is csak az UH-kezelő orvos..A védőnő meg a 15.hét körül talizik veled, esőre, hogy levegye a véred.. ! :( Addig meg aggódd szét magad... !:( De azért köszi mégegyszer, meglátjuk mi lesz...de vicces, mert ez csak reggel volt ilyen azóta fehér, és nem folyik...kitisztul..egy picit!
2008. szept. 12. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Így a színe meg a pH alapján valószínu, hogy bakteriális fertozes, okvetlen orvoshoz menni vele!! A Canesten Combi baktériumokra nem, csak a gomba ellen hat, a gombás fertozés viszont általában fehér, suru, túrószeru, szoval szerintem ne használd. Ne aggódj, ha minél hamarabb elmész dokihoz, szépen kikezelheto. Jobbulást:)
2008. szept. 12. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!