Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy is van ez a kívánósság...

Hogy is van ez a kívánósság dolog? 26f

Figyelt kérdés
feleségemmel belekezdtünk a babaprojektbe.aztán egyik este valami tvműsorben láttunk egy terhes nőt aki nagyon kivánós, a leglehetetlenebb kajákat kellett hozni neki.aztán mondta a párom hogy majd amikor ő fog epret kívánni a tél közepén akkor honnan szedek (csak viccelődött persze) én meg megmondtam h szerintem ez tök hülyeség, el nem hiszem h ilyen komolyan meg lehet kivánni dolgokat vagy épp rosszul leni a kedvenc kajától.én is megkivánhatok egy steaket az éjszaka közepén még se csinál nekem senki, és nem leszek rosszul ha nem kapok...nem értem ez honnan jön a nőknél a baba miatt, persze kissé össze is vesztünk aznap.Magyarázza már ezt el nekem valaki, mert kissé ugy tűnik férfi szemmel hogy a nők csak tudják h megkapnak mindent amit akarnak és kihasználjál ezt.
2015. nov. 4. 10:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy irtak elottem ezek a hormonok miatt vannak. Iszonyatos nagy testi es egyben lelki valtozas a terhesseg. Ezt a pasik el sem tudjak kepzelni.

Az igazi kivanossagot meg ugy tudnam a legjobban szemleltetni mint drogosnak a drog. Eszebe jut az embernek valami etel vagy etelek es egyszeruen olyan eros ez az erzes hogy nem bir masra gondolni es ahogy szinten mar leirtak elottem olni tudna azert hogy megehesse. Ha nem kapja meg akkor olyan vilag osszedol cimu allapot jon hogy el se lehet mondani. Igazabol ezt erezni kell. Es sajnos ez nem tulzas hanem igy is van. Aki n m elte at az nem tudja es nem is birja elkepzelni. Ez nem csak az hogy szimplan megkivanok valamit. Hanem ez ennel sokkal de sokkal erosebb.

2015. nov. 4. 13:46
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Létezik ez az eszeveszett kívánosság. Magam se gondoltam volna,de amikor terhesen sírtam a lidl közepén mert nem volt wienetta... Akkor azért aátéreztem.
2015. nov. 4. 14:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első terhességemnél konkrétan felálltam munkahelyemen - szerencsére rugalmas melóhelyem volt - és elindultam házi kolbászért, mert ha akkor és ott nem kaptam volna azonnal, tuti armageddon következett volna be.

A második terhességemnél fagyi kellet. De csak ha volt otthon. Ha nem, akkor nem. Semmi extra.

A harmadiknál viszont semmit sem kívántam meg extrémen.

De ismerek olyat, aki mézbe tunkolta a kovászos uborkát, és így evett meg egy öt(!) literes üveggel egyszerre.

2015. nov. 4. 17:13
 14/16 anonim ***** válasza:
Ismerősöm - aki utálja a lecsót - betolt egy lábasnyit. Ugyanő nutellával ette a savanyú ubit, de üveg/nap.
2015. nov. 5. 10:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Baba előtt mindent teljes kiőrlésű lisztből csináltam, cukorpótlót használtam, sok zöldséget, zabpelyhet ettem. Körülbelül 6 hetes voltam, amikor jött a hányinger, szó szerint fel kellett állnom az asztaltól, mikor a férjem kiöntötte magának a zabos műzlijét reggelire. Megutáltam kb. mindent, amit fentebb felsoroltam, és amik az étrendem 90%-át kitették...

Egyszer megkívántam az indtant burgonypürét magában, 3 napig azt ettem ebédre és vacsorára, semmi mást. Aztán ugyanígy megkívántam a jókai bablevest, 4 egymást követő napon mikor nyraltunk, mindig olyan helyre kellett menni, ahol az volt.

A hányingeres első trimeszter különösen ilyen, örül az ember lánya, ha valami egyáltalán lecsúszik a torkán...

A kívánósság meg olyan, hogy a hormonok nagyon durván megváltoznak, egy terhes nő szervezetében pl. 20x annyi progeszteron is lehet, mint a ciklusának 2. felében, pedig akkor sincs belőle kevés. Kicsit olvass utána a testi változásoknak. Az íz- és szagérzékelés is megváltozhat, ezt én is tapasztaltam. Egyébként sokan egészen elképesztő dolgokat tudnak ilyenkor megkívánni, és összepárosítani, pl. savanyú uborka lekvárral, és társai.

Ezen kívűl a legkisebb dologra képes elsírni magát egy kismama, még az sem kell, hogy a lángosos, ahonnan a vacsit akarta beszerezni zárva legyen (megtörtént eset, itt mesélte egy kismama), a férjem konkrétan le akarta videózni, mikor nevetésből mindenfajta ok nélkül keservesen bőgni kezdtem egyik pillanatról a másikra, mindenfajta ok nélkül (ez háromszor is megtörtént).

Szóval lehet, hogy nehéz elhinni, de ha utána nézel, hogy milyen biológiai folyamatok játszódnak le ilyenkor a testben, akkor talán könnyebb szívvel fogsz eper után kutatni télen, hogy kedveskedj a gyerekedet kihordó, és rengeteg testi változással szembetalálkozó feleségednek - és ezzel elkerüld, hogy fél órán keresztül vígasztalni kelljen:)

2015. nov. 5. 21:21
 16/16 anonim ***** válasza:

Ja, az egyik bőgés után (az épp nem a nevetésből sírásba átváltó volt, hanem valami apróság miatt indult, az orrom is vérezni kellett, pedig előtte nem fújtam. Szegénynek jól összevéreztem a pólóját. Nagyon meglepődtem, mert nekem még sosem vérzett úgy igazán az orrom, de olvastam még korábban, hogy terhesség alatt normális, úgyhogy megnyugodtam.

15-ös

2015. nov. 5. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!