Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van joga ezt mondani a kismamá...

Van joga ezt mondani a kismamának a munkáltatójának?

Figyelt kérdés
Olyan területen dolgozom, ahol karácsony előtt hétvégente is dolgozni kell. Nem mindig egész héten kell dolgoznom, van hogy 6 napot, csakhogy ezt állva, 7 hónapos terhesen kell majd. Főleg hogy csökkent a létszám, gyakrabban kell majd bemenni. Ez még nem terhesen is megterhelő. Mondhatom azt a munkáltatómnak, hogy én hétvégén nem megyek dolgozni?
2015. nov. 3. 12:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

Kedves ). Miért, szerinted kötelező közölni? Nem.

Szerintem beszélj a főnökkel. Mondd meg, hogy terhes vagy, nem szeretnél heti 7 nap dolgozni, de táppénzre sem tervezel menni, tehát nem szúrsz ki vele.

Én sörözőben dolgoztam, szintén más bejelentéssel, de mi meg tudtunk egyezni a főnökkel. Bár ő jó fej volt.

2015. nov. 3. 13:20
 12/20 anonim ***** válasza:
*9
2015. nov. 3. 13:21
 13/20 anonim ***** válasza:

De ha még nem is mondtad neki, akkor nem egy "kismamának" mondta a munkáltatója, hanem egy sima alkalmazottnak.

És mivel írod, hogy ez a bevett szokás, persze, hogy mondja.

Ha elmondod, hogy terhes vagy, lehet, máshogy áll hozzád.

2015. nov. 3. 13:24
 14/20 anonim ***** válasza:

azt nem mondhatod, hogy hétvégén nem mész be, de azt igen, hogy csak heti 5 nap dolgozol.

azt meg nem értem, hogyan tervezheti úgy, hogy nem vesz fel mást, majd te dolgozol kettő helyett, hiszen 3 hónap múlva elmész szülni. em beszéltetek ezekről?

egyébként könnyítést kérhetsz, de akkor nyilván a fizetésed is annyival csökken mint ahogy az óraszámok

2015. nov. 3. 14:17
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
úgy hogy az okoska titkolja hogy terhes
2015. nov. 3. 14:18
 16/20 anonim ***** válasza:
38%
talán el kéne mondani neki,mert ki fog dolgozni ha a sok hajtástol esetleg korházba kerülsz vagy simán veszélyeztetett leszel????5 hós vagy,nem tudod sokáig titkolni,ilyenkor nekem hatalmas pocakom volt már
2015. nov. 3. 14:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Hol írja, hogy nem mondta meg, hogy terhes???

Én azt a mondatot (nem beszéltünk még róla) úgy értelmezem, hogy a hétvégi munkavégzésről nem beszéltek...

Kérdező. Először próbáld meg megkérni, elmagyarázni, hogy neked ez nem megy. Ha nem jött be, akkor jöhetnek az előzőekben írt tippek

2015. nov. 3. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem 5 hanem 6 hónapos terhes a kérdező :)

azt írja karácsony előtt hétvégenként, tehát akkor ez egész december, most meg november van :)

nem hiszem, hogy 6 hónapos terhességet tudott volna titkolni :) szerintem más lesz itt

2015. nov. 3. 16:37
 19/20 A kérdező kommentje:
Már jó rég tudja a főnököm, nem értem honnan veszitek, hogy eltitkolom...
2015. nov. 3. 18:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Megkérheted de nem jelentheted ki, ha a szerződésedben benne van a hétvégi munkavégzés. Terhesen is lehet túlórázni, nem tiltja a törvény, csak nem teheti a munkáltató kötelezővé. Nekem mondjuk más a helyzetem, mert olyan munkahelyem van ami 100% törvénytisztelő, szóval ha szólnék a főnöknek tuti nem osztana be, de engem nem zavar a túlóra, mert így jön ki a fizum. Azt hogy miért nem akarsz elmenni táppénzre, teljesen megértem. Szerintem beszéj a főnököddel, hogy nem akarsz vele kiszurni, de egyszerűen nem bírod úgy a munkát.

19 h km

2015. nov. 3. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!