Van joga ezt mondani a kismamának a munkáltatójának?
Kedves ). Miért, szerinted kötelező közölni? Nem.
Szerintem beszélj a főnökkel. Mondd meg, hogy terhes vagy, nem szeretnél heti 7 nap dolgozni, de táppénzre sem tervezel menni, tehát nem szúrsz ki vele.
Én sörözőben dolgoztam, szintén más bejelentéssel, de mi meg tudtunk egyezni a főnökkel. Bár ő jó fej volt.
De ha még nem is mondtad neki, akkor nem egy "kismamának" mondta a munkáltatója, hanem egy sima alkalmazottnak.
És mivel írod, hogy ez a bevett szokás, persze, hogy mondja.
Ha elmondod, hogy terhes vagy, lehet, máshogy áll hozzád.
azt nem mondhatod, hogy hétvégén nem mész be, de azt igen, hogy csak heti 5 nap dolgozol.
azt meg nem értem, hogyan tervezheti úgy, hogy nem vesz fel mást, majd te dolgozol kettő helyett, hiszen 3 hónap múlva elmész szülni. em beszéltetek ezekről?
egyébként könnyítést kérhetsz, de akkor nyilván a fizetésed is annyival csökken mint ahogy az óraszámok
Hol írja, hogy nem mondta meg, hogy terhes???
Én azt a mondatot (nem beszéltünk még róla) úgy értelmezem, hogy a hétvégi munkavégzésről nem beszéltek...
Kérdező. Először próbáld meg megkérni, elmagyarázni, hogy neked ez nem megy. Ha nem jött be, akkor jöhetnek az előzőekben írt tippek
szerintem nem 5 hanem 6 hónapos terhes a kérdező :)
azt írja karácsony előtt hétvégenként, tehát akkor ez egész december, most meg november van :)
nem hiszem, hogy 6 hónapos terhességet tudott volna titkolni :) szerintem más lesz itt
Megkérheted de nem jelentheted ki, ha a szerződésedben benne van a hétvégi munkavégzés. Terhesen is lehet túlórázni, nem tiltja a törvény, csak nem teheti a munkáltató kötelezővé. Nekem mondjuk más a helyzetem, mert olyan munkahelyem van ami 100% törvénytisztelő, szóval ha szólnék a főnöknek tuti nem osztana be, de engem nem zavar a túlóra, mert így jön ki a fizum. Azt hogy miért nem akarsz elmenni táppénzre, teljesen megértem. Szerintem beszéj a főnököddel, hogy nem akarsz vele kiszurni, de egyszerűen nem bírod úgy a munkát.
19 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!