Van joga ezt mondani a kismamának a munkáltatójának?
Figyelt kérdés
Olyan területen dolgozom, ahol karácsony előtt hétvégente is dolgozni kell. Nem mindig egész héten kell dolgoznom, van hogy 6 napot, csakhogy ezt állva, 7 hónapos terhesen kell majd. Főleg hogy csökkent a létszám, gyakrabban kell majd bemenni. Ez még nem terhesen is megterhelő. Mondhatom azt a munkáltatómnak, hogy én hétvégén nem megyek dolgozni?2015. nov. 3. 12:39
1/20 anonim válasza:
Mégis, miben más terhesként hétvégén dolgozni, mint hétköznap?
2/20 A kérdező kommentje:
Azt el is felejtettem, hogy 1500.- fizet egy napra, sokkal kevesebbet mint hétköznapra, szóval nem is éri meg...
2015. nov. 3. 12:41
3/20 anonim válasza:
Túlórázni nem vagy köteles, tehát ha 40 órás vagy, akkor heti 5x8 óránál több munkára nem kötelezhet.
De ez eshet hétvégére is.
Békés megegyezés ki van zárva?
4/20 A kérdező kommentje:
Fárasztóbb??!
2015. nov. 3. 12:43
5/20 anonim válasza:
Csak a terhesség miatt nem mondhatod.
Menj el táppénzre ha nem bírod.
6/20 A kérdező kommentje:
Nem mondtam még neki, nem is jött fel a téma. Sajnos hétköznapra is sokkal több lett a munkám, mivel kolléganőm elment nyugdíjba, és úgy spórol, hogy nem vesz fel mást, hanem én csinálom az ő munkáját is ugyanannyi pénzért.
2015. nov. 3. 12:47
7/20 A kérdező kommentje:
Ha elmegyek táppénzre kapok havi 50 000.- abból nem lehet megélni, gyereknek bútorokat, ruhákat venni... Természetesen nem annyira vagyok bejelentve amennyit kapok.
2015. nov. 3. 12:49
8/20 anonim válasza:
A munka törvénykönyve szerint kismamák nem túlóráztathatók, tehát ha a heti 40 órán felül lenne a hétvégi munka, akkor nyugodtan emlékeztetheted erre a főnököt.
Ha a 40 órába beletartozik a hétvége is, akkor viszont beoszthat erre az időre is.
9/20 anonim válasza:
eltitkolod hogy terhes vagy?
nagyot koppanhatsz
10/20 anonim válasza:
Igen lehet itt jönni a 40 órával, de a kérdező gondolom órabérben van, és úgy van 40 órára bejelentve. Ha reklamál, akkor 40 órát dolgozik és fizut is annyit kap.
Próbáld meg ezt a főnököddel higgadtan megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!