Az első trimeszter során hányszor kellett orvoshoz mennetek? És aki magánhoz járt, mennyit fizetett?
Nekem kicsit többször kellett mennem, mert az első trimeszterben veszélyeztetett voltam. Két hetente volt uh és vizsgálat összesen 4-szer.
Normál esetben azt hiszem egyszer el kell menni mikor megállapítják a terhességet stb....aztán már csak 12hetesen.
Nekem a vizsgálat alkalmanként 5000Ft volt, de ha külön nap volt uh,akkor azért nem kellett fizetnem.
Viszont a tarifa mindenhol eltérő!
Első terhességnél "lelkes" voltam (tapasztalatlan): 5.hét, 8.hét, 10.hét, 12.hét.
Második terhességnél: 8.hét, 12.hét (most jön majd).
Én 5 hetesen mentem először a magándokimhoz, mert hozzá jártam korábban rákszűrésekre. Csinált egy friss rákszűrést, megnézte ultrahanggal a petezsákot, kaptam képet, 10.000 Ft volt.
8 hetesen újabb ultrahang, újabb képet kaptam, tanácsadás, 5.000 Ft volt.
10 hetesen barnázás miatt soron kívül mentem, mert eléggé megijedtem, hogy mi baj lehet, ellenőrizte a magzatot, mindent rendben talált, konzultáció 5.000 Ft volt.
A 12. heti ultrahangot a Mátyásföld klinikán (Bp) csináltattam meg integrált teszttel együtt, kaptunk egy színes képet a magzatról, ultrahang + kép = 9.000 Ft, vérvétel (12. és 16. héten) összesen 17.000 Ft volt.
Viszont mivel a nőgyógyászhoz havonta kéne menni (minimum 5.000 Ft), és nagyon sok időbe telne minden alkalommal elautózni a rendelőjébe, ráadásul általában várakozni is kell míg sorra kerülök, nekem kényelmesebb, hogy átváltottam a kerületi sztk-ra. Mondjuk ehhez hozzájárul, hogy szerencsére problémamentes a terhességem, így elég 4 hetente mennem a kerületi szakrendelőbe.
Egyébként nagyon elégedett vagyok a magándokimmal, csak körülményes volt, hogy nem tudott beutalókat adni a vizsgálatra, így mehettem a körzeti orvoshoz, aki nem értette, hogy miért nem a nőgyógyász állítja ki a beutalókat, utána meg a vizsgálatokra, ez így 3 különböző hely volt. A szakrendelő pedig ugyanabban az épületben van, ahol a vérvételt, vizeletvizsgálatot végezték, a nőgyógyász adta a beutalókat, nem kellett külön még a körzeti orvoshoz is mennem. Ez így kényelmesebb, és olcsóbb.
A 18. heti ultrahangra megint a Mátyásföld klinikára fogunk visszamenni, mert nagyon nagy élmény volt az első nagyobb ultrahangos vizsgálat is. :-) Hát ilyen keverékben működik nálam a dolog. :-)
Én háromszor voltam az első trimeszterben: 6., 8., 12. hét.
Az árak nálunk ki vannak téve a rendelőben-4000 és 7000 között szoktam fizetni.
Legelőször 6 hetesen mentem orvoshoz. Küldött a kórházba UH-ra, de nem volt szívhang, Uh-ra visszarendeltek 8 hetesen. Ez után az UH után mentem vissza a dokihoz, tehát 8 hetesen. Azóta havonta 1x járok.
Tehát 6,8,12. hét.
Magándokihoz járok, 5.000 Ft/alkalom, tehát az első trimeszteri 3 alkalom 15.000 Ft volt.
Boldog babavárást,
27 hetes kismama
Vidéki vagyok, itt kicsit olcsóbb.
Úgy 5-6 hetes lehettem először, a kórházba mentünk, mikor a dokim ügyeletben volt, de sajna még nem látott semmit egyértelmüen. Nem kért pénzt.
Másodszor 9 hetesen, egy ultrahang eredménnyel a kezemben magánrendelésre, rákszűrést csinált, 4000.
Harmadszor csak a méhszájamat nézte, 3000. (uh-ra sztk-ba jártam)
Aztán már csak havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!