Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorterhelés-eredmény,...

Cukorterhelés-eredmény, tényleg minden rendben van ezekkel az értékekkel?

Figyelt kérdés

Itt úgy mérik, hogy nincs éhgyomri, hanem lehet előtte reggelizni, a vizsgálat elején megitatják a cukros lötyit, 1 óra múlva pedig leveszik a vért. Ilyen feltételek mellett az eredmény a következő lett:

130 mg/dl (7,2 mmol/l)

Azt mondták ez jó. Magyarországon több ponton mérik, így kicsit bizonytalan vagyok, hogy ez most tényleg jó-jó, vagy ez már kicsit a határon van?

2015. okt. 29. 14:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Igen, épp ez az, hogy a 7,2 már egy nem túl jó érték. Az én orvosom laza, de amikor ennyi lett nekem, azt mondta hagyjam el a felesleges szénhidrátot. És pár hét múlva csináltatott reggelizős tesztet, ott már 8,25 lett, és jött a diéta.

Szóval ez a határon van, ami ha marad, akkor jó, ha romlik, akkor meg nem annyira...

Nem tudom ezt a furcsa tesztet hányadik héten végezték, de feltételezhető hogy 24-28 között valamikor. Ez pedig azt jelenti, hogy még sok van hátra...

2015. okt. 29. 16:34
 12/19 anonim ***** válasza:
A 7,2 teljesen normális érték, ahogy a szakemberek is megmondták.
2015. okt. 29. 16:37
 13/19 A kérdező kommentje:

23.-on végezték. Kicsit utánanéztem most német fórumokon, és azt írták, hogy ez inkább szokott fals pozitív lenni, mivel 1 órával utána mérik, nem 2-vel, tehát eleve kevesebb ideje van visszaállni alacsonyabb értékre, és még ugye reggelizni is lehet előtte, ezért gyakran, akinek ez az értéke határéték fölött van, és küldik tovább a rendes éhgyomri+1óra+2 óra múlvás vizsgálatra, annak ott azon már gyakran teljesen jók az értékei.

Na hát ezt tudtam meg. Köszönöm szépen a válaszokat. 2 hét múlva lesz lehetőségem napi szinten méricskélni magamnak a vércukorszintemet egy hétig, úgyhogy azért meg fogom ott is nézni éhgyomorra is, meg evés után is, mégha nem is olyan pontos, mint egy laborteszt.

2015. okt. 29. 16:56
 14/19 anonim ***** válasza:
Az otthoni vércukormérő kapilláris vért néz, ujjbegyből. A labor vénás vért használ. A kettő érték eltérő. Sem ez a vizsgálat, amin voltál, sem az otthoni méricskélés nem korrekt vizsgálat.
2015. okt. 29. 16:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Az otthoni méricskéléssel mi a gond? Akkor az mire való, és miért azzal nézik maguknak, akiknek sűrűn kell magukat ellenőrizniük?
2015. okt. 29. 18:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Semmi gond nincs az otthoni vércukorméréssel. Egy jó minőségű mérő nagyon pontosan mér. Én rendszeresen ellenőrzöm és maximum 1-2 tized eltérés szokott lenni a laborhoz képest, de ez bőven belefér a hibahatárba.

Kérdező, semmi okod az aggodalomra. Ez a vizsgálat kimutatta volna, ha cukorbeteg vagy. Nyugodtan megbízhatsz a szakemberekben, ne hagyd, hogy vadidegen laikusok elbizonytalanítsanak.

2015. okt. 29. 18:24
 17/19 A kérdező kommentje:

Na, lemértem itthon, gondoltam megírom, hátha érdekel valakit. Megkaptuk a kis műszert ajándékba, úgyhogy tervezek még kontrollmérést majd később.

4,5 mmol/l lett az éhgyomri, ezután egy pohár tej, banán, vastagon megkenve nutellával. Kicsit tartottam is a 60 percestől, de 5,4 lett, így a 120-asat már le sem mérem. Még ha 1-2 tizedet is téved a gép (3%-os elérés lehet), ezek az értékek akkor is jók.

2015. nov. 14. 08:48
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a bíztatást. Nem aggódtam amúgy, csak kíváncsi voltam:)
2015. nov. 14. 08:51
 19/19 A kérdező kommentje:
Csináltam azóta még egy kontroll-mérést, 4,8 volt az éhomi, 4,9 a 120 perces úgy, hogy megvolt a 75 gr szénhidrát. Nem tudom, hogyan, és miért lett az orvosnál éppen akkor 7,2 a 60 perces, mi lehetett abban a feketeribizlis löttyben:D
2015. nov. 21. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!