Cukorterhelés-eredmény, tényleg minden rendben van ezekkel az értékekkel?
Itt úgy mérik, hogy nincs éhgyomri, hanem lehet előtte reggelizni, a vizsgálat elején megitatják a cukros lötyit, 1 óra múlva pedig leveszik a vért. Ilyen feltételek mellett az eredmény a következő lett:
130 mg/dl (7,2 mmol/l)
Azt mondták ez jó. Magyarországon több ponton mérik, így kicsit bizonytalan vagyok, hogy ez most tényleg jó-jó, vagy ez már kicsit a határon van?
Igen, épp ez az, hogy a 7,2 már egy nem túl jó érték. Az én orvosom laza, de amikor ennyi lett nekem, azt mondta hagyjam el a felesleges szénhidrátot. És pár hét múlva csináltatott reggelizős tesztet, ott már 8,25 lett, és jött a diéta.
Szóval ez a határon van, ami ha marad, akkor jó, ha romlik, akkor meg nem annyira...
Nem tudom ezt a furcsa tesztet hányadik héten végezték, de feltételezhető hogy 24-28 között valamikor. Ez pedig azt jelenti, hogy még sok van hátra...
23.-on végezték. Kicsit utánanéztem most német fórumokon, és azt írták, hogy ez inkább szokott fals pozitív lenni, mivel 1 órával utána mérik, nem 2-vel, tehát eleve kevesebb ideje van visszaállni alacsonyabb értékre, és még ugye reggelizni is lehet előtte, ezért gyakran, akinek ez az értéke határéték fölött van, és küldik tovább a rendes éhgyomri+1óra+2 óra múlvás vizsgálatra, annak ott azon már gyakran teljesen jók az értékei.
Na hát ezt tudtam meg. Köszönöm szépen a válaszokat. 2 hét múlva lesz lehetőségem napi szinten méricskélni magamnak a vércukorszintemet egy hétig, úgyhogy azért meg fogom ott is nézni éhgyomorra is, meg evés után is, mégha nem is olyan pontos, mint egy laborteszt.
Semmi gond nincs az otthoni vércukorméréssel. Egy jó minőségű mérő nagyon pontosan mér. Én rendszeresen ellenőrzöm és maximum 1-2 tized eltérés szokott lenni a laborhoz képest, de ez bőven belefér a hibahatárba.
Kérdező, semmi okod az aggodalomra. Ez a vizsgálat kimutatta volna, ha cukorbeteg vagy. Nyugodtan megbízhatsz a szakemberekben, ne hagyd, hogy vadidegen laikusok elbizonytalanítsanak.
Na, lemértem itthon, gondoltam megírom, hátha érdekel valakit. Megkaptuk a kis műszert ajándékba, úgyhogy tervezek még kontrollmérést majd később.
4,5 mmol/l lett az éhgyomri, ezután egy pohár tej, banán, vastagon megkenve nutellával. Kicsit tartottam is a 60 percestől, de 5,4 lett, így a 120-asat már le sem mérem. Még ha 1-2 tizedet is téved a gép (3%-os elérés lehet), ezek az értékek akkor is jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!