Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomás esetén azonnal...

Magas vérnyomás esetén azonnal doki vagy ti vártatok?

Figyelt kérdés
Azonnal hivtátok a dokitokat mikor kicsit magasabbat mértek nektek vagy pihenés után ujra mértétek?Mikor kell dokihoz fordulni és mire számitsak?35 heets vagyok.
2015. okt. 26. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy 140-es szisztolés értékről van szó, vagy 170-esről... nem mindegy. Ha nagyon szokatlanul magas, akkor én mennék orvoshoz azonnal. Ha csak épp 5-10-zel magasabb a szokásosnál, akkor ismételgetném a mérést és igyekeznék pihenni. Nekem fehérköpeny hipertóniám van, nem kell figyelembe vennem, amit védőnő vagy doki mér, az orvosom azt mondta, itthon mérjem random 2-3x naponta és ha átlagosan 140 alatti, akkor nem kell emiatt aggódnom.
2015. okt. 26. 11:35
 2/7 A kérdező kommentje:
140 de nekem sose volt 120nál magasabb,inkább mindig alacsony volt.
2015. okt. 26. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:

140-el én lehet várnék ilyen 1-2 órát, többet akkor sem.

Hogy mire számíts.. ki tudja. 35 hetesen 140-es vérnyomásra a gyógyszernek elégnek kell lennie.

2015. okt. 26. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Mivel magadhoz mérten magas, én azonnal szólnék az orvosnak.
2015. okt. 26. 12:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Nézd, én terhesség alatt és a gyerekkel kapcsolatban is azt az elvet követem, hogy inkább tíz felesleges orvos, mint egyszer nem, amikor szükség lett volna rá.
2015. okt. 26. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, még egy: ha neadjisten ittál kávét a mérés előtti fél-egy órában, az eléggé meg tudja lőni a vérnyomást.

Én üzemorvosi vizsgálton produkáltam 150-es vérnyomást, amikor 100 fölé is ritkán kúszik fel. Néztünk egymásra, mire a dokinak beugrott, hogy kávéztam-e mostanában. Mondtam, hogy igen, fél órája kínáltak meg. Ja, akkor érvénytelen a vizsgálat, majd pár óra múlva.

Szóval azt vedd figyelembe, hogy koffeint vittél-e be a mérés előtt, mert tényleg meglepően fellövi a vérnyomást 1-2 órára.

2015. okt. 26. 13:17
 7/7 A kérdező kommentje:

elvileg koffeinmentest ittam...meg hát sétáltam jokat elötte....most pihentem 2 órát,most visszament 120 alá.

védőnő szerint határeset,ha ujra magasat mérnék akkor do,igy h visszament,majd holnap bemegyek hozzá egy vizteletet is nézetni.

2015. okt. 26. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!