Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhesség alatt tökéletes...

Ha terhesség alatt tökéletes volt a vérképem, kell vasat szednem?

Figyelt kérdés

Doki szerint szedjem,de szorulást okoz,terhesvitamint szedek és sok zöldséget-gyümölcsöt eszek.

Nagy baj ha nem szedem a vasat?

2015. okt. 15. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Ha olyan terhesvitamint szedsz amiben van vas és jó a vérképed, akkor nem tudom miért kellene külön vas. De ha vas nélküli vitamint szedsz, akkor gyorsan kialakulhat vashiány elégtelen bevitel mellett, azt pedig te tudod, hogy táplálkozással mennyit viszel be. Ha eleget, akkor nem leszel vashiányos gyógyszer nélkül sem.
2015. okt. 15. 09:56
 2/9 A kérdező kommentje:
van vas a vitaminban de 3x2t irt fel külön a doki,nem is értem a nagy mennyiség minek kell
2015. okt. 15. 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hány hetes vagy? Mikor volt tökéletes a vérképed? A vérkép a terhesség előrehaladtával romlik, mindenkinél, az én dokim ezért szedetett velem 20. héttől vasat. A 12 hetes vérképem még tökéletes volt nekem is, de az még nagyon az elején van.

Ha a dokid azt mondja hogy kell, akkor jobb ha beszeded. Inkább a szorulással próbálj meg kezdeni valamit, szilvalekvár stb.

2015. okt. 15. 10:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja a második, nem mindegy hány hetesen tökéletes! 9 hetesen nekem is jó volt, 16. hétre már kevés lett a hemoglobinom és a hematokritom, kaptam is Maltofert. Lehet, hogy az alsó határhoz van közelebb az értéked és mivel várhatóan tovább fog csökkenni, a dokid eleve meg akarja előzni, hogy bármikor is vérszegény legyél.
2015. okt. 15. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:
67%

Mas dokihoz jartam a ket terhessegem alatt koltozes miatt. Mindket babaval igy voltam mint te, a vitaminomban volt vas, a verkepem pedig vegig jo volt, a terhesseg vegen is (ekkor szokott a vashiany jelentkezni).

Az elso dokim hatarozottan mondta, hogy nincs szukseg plusz vasra, inkabb szules utan szedjem, mert a szules, verzes, faradtsag miatt akkor biztosan kelleni fog.

A masik doki viszont oriasi mennyiseget kiirt anelkul, hogy a verkepemre ranezett volna, a miert kerdesemre pedig kb annyit valaszolt, hogy csak mert. Nekem egy het utan borzaszto szekrekedest okozott, igy en nem szedtem, csak szinten szules utan, de akkor sem abban a nagy mennyisegben.

2015. okt. 15. 11:09
 6/9 A kérdező kommentje:
33 hetes vagyok,és az összes vérképem jo volt.székekedésre semmi házi praktika nem vált be,mikor egy hete már semmi nem volt,akkor mondtam h én ezt igy nem szedem,met már a hasam is fájt h nem tudtm wc-re menni.
2015. okt. 15. 12:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki pontozott le és miért viszont azt azért illene tudni, hogy vas tablettát akkor ír fel egy értelmes orvos, ha előtte megbizonyosodott róla, hogy szükség van rá azaz csináltatott egy labort és a vas normál érték alatt van. A vas szükséglet pedig 28 mg naponta egy állapotos nőnek, ettől több is van némelyik terhesvitaminban. Nem mindegyikben van, ezért is írtam azt, hogy vas nélküli vitamin esetén jól jön a pótlas.

Egy olyan anyuka akinek a max vas 31es érték helyett 40 feletti szerepelt a laboron és folyamatos fejfájás miatt derült ki, ha nem derül ki a májam is kikezdhette volna. De mindenki úgy csinálja ahogy akarja. De terhesség alatt a baba mája sincs biztonságban egy túllőtt vassal így labor nélkül nem lenne szabad kiírni.

2015. okt. 15. 12:21
 8/9 A kérdező kommentje:
mindenkinek zöld kezet adtam:)
2015. okt. 15. 12:34
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Én azokkal értek egyet, akik nem értik miért kellene neked külön vasat szedned, ha minden oké. Nekem még vashiányos állapotban is csak 2*1 tablettát kellett szednem, pedig én tényleg az voltam míg szülés után is szednem kellett egy darabig. Most már normál tartományban vagyok, a doki le is állított róla. Esetleg rákérdezhetnél miért javasolja neked, ha minden oké ráadásul ilyen nagy mennyiségben.
2015. okt. 15. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!