Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én is kaphatok majd gyest?

Én is kaphatok majd gyest?

Figyelt kérdés
Olvatam az előbbiekben egy kérdést a gyesről,gyedről. Az én esetem kicsit más. Tehát, 21 éves fősulis hallgatő vagyok, még a diplomámig van 1,5 évem. 8 éves koromban félárva lettem. Tudtommal amíg tanulok kapom az árvaellátást, dolgozni sajnos nem tudtam elmenni, pedig akartam, mert akkor megvonták volna tőlem az ellátást. Nagy valószínűség szerint 7 hetes terhes vagyok. Szülés után tehát kapni forom az árvaellátást és a gyest? Vagy mit kapok? Köszönöm a segítséget.
2007. nov. 7. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyest biztos, mert az alanyi jogon jár. Barátnőm általánosból ment szülni, kapja a gyest, életében egy percet sem dolgozott.

Hogy az árvaellátást kapod-e, arra nem tudok válaszolni, de lehet, nem, főleg ha párod-élettársad-férjed is van. Kérdezz utána az illetékes hivatalnál.

2007. nov. 7. 16:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Üdvözöllek a főiskolás kismamák klubbjában!Én is éppen ezért kajtatok neten mindenhol,de semmi értelmeset nem találok.Árvaságit nem hiszem,h kapni fogsz,mert ha a baba miatt elmész passzívra,akkor nem vagy aktív hallgató.Ha meg nem mész passzívra,hanem alkotsz valamit,akkor meg lehet a körmödre koppintanak,ha nem egyedül neveled a gyermeked.Szerintem próbálj meg szakemberrel beszélni...bár ég azt sem sikerült kiderítenem,h kit is kell zaklatni,de ha tudom majd szólok ide!
2007. nov. 7. 18:43
 3/5 anonim ***** válasza:
GYES alanyi jogon jár. GYEDet a fizetés alapján számolják ki. Ha nem dolgoztál, akkor nem fogsz kapni. Így a szülés után kapod a GYESt ami 27.000 Ft-ha jól tudom, és a családi pótlékot, ami 11.000 ft egy pici esetén.
2007. nov. 7. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyes-t kapsz, mivel alanyi jogon jár. Aki szerintem segíteni tud Neked is és a válaszoló főiskolás kismamának is, az Horváthné Mónika Tb- szakértő a [link] -n. Szerintem keressétek meg.

Sok sikert!

2007. nov. 7. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szióka! A szociális tv -ben minden kérdésetekre választ kaphattok.

Legjobb tudomásom szerint az árvaellátás nyugdíj szerű ellátás, a Gyes pedig alanyi jogon járó ellátás. A kettő nem üti egymást, így kaphatod. De a legjobb, ha megkérdezed a területileg illetékes államkincstárt. Ök 100%-os választ tudnak neked adni.

2007. nov. 22. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!