Létezik még ilyen h születési támogatás?
Figyelt kérdés
31 hetes vagyok, s épp egy nekünk szóló oldalt bönglsztem,ahol fel voltak sorolva támogatások. az ismertek közt(TGYÁS,GYED,GYES, Egyszeri anyasági, családi pótlék) találkotam egy ilyennke h születési támogatás erről még nem hallottam...illetékes önkormányzatnál kell igényelni,1x-i juttatás, önkorményzatonként eltér az összege...létezik ez még?2010. márc. 15. 12:27
1/4 anonim válasza:
Elméletileg létezik, de ez nem jelenti azt a gyakorlatban, hogy minden önkormányzat ad ilyen támogatást. Az önkormányzat anyagi lehetőségeitől függ a dolog, van ahol tisztes összeget adnak szülési támogatás címén, máshol csak jelképes ajándék van, vagy az sincs. Nálunk pl. egy évben egyszer van ünnepség az abban az évben született babáknak ahol egy baba nevével ellátott bögre vagy fényképtartó és egy szál virág az ajándék.
2/4 anonim válasza:
Szia! Igen létezik, adható nem kötelező. Van amelyik önkormányzat adja, van amelyik nem. Az összeg is eltérő, nálunk 10.000ft de pl a szomszéd faluban 80.000 ft. Igaz ott születik 1 évben 4 gyerek, nálunk meg 40 kb. De mindenképpen menj be az önkormányzathoz mert még a 10.000 ft is jól jön.
3/4 anonim válasza:
Úgy van, ahogyan az előttem szólók leírták. A helyi önkormányzatot kell felhívnod és ott megmondják, hogy nálatok hogyan működik, van-e egyáltalán.
Az biztos, hogy a baba megszületése után max 2 hónapon belül kell igényelni. Szokott lenni az önkormányzatoknál egy erre a célra kialakított igénylőlap, azt kell kitölteni. Általában valamennyi pénzt szoktak adni, de ez tényleg attól függ, hogy hol élsz.
De mindenképpen kérdezd meg, mert szülés után bármilyen kicsi segítség is jól jön a családnak :)
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!