Mikortól kezdődik a 2. trimeszter? 12. ,13 vagy 14. héttől?
14-27 het kozott van a masodik trimeszter.
28-szulesig a harmadik.
Hm... Na emiatt kérdeztem, mindenhol mást írnak.
Tudja vki hivatalosan?
Nézd, egy terhesség 9 hónapból áll. És 9 hónap, az 3-szor 3 hónap, vagyis 3 trimeszter van. Tehát 3 hónapos terhesség után kezdődik a 2. trimeszter.
Ha valaki szeptember 10-re van kiírva, akkor neki március 10-ével indul a 2. trimeszter, hisz itt tölti a 3 hónapot, itt lesz 3 hónapos terhes. Június 10-én indul a 3. trimeszter, hisz itt már csak 3 hónap van szülésig.
Így lehet hónapokat nézni. Viszont ezt nem érdemes hetekben számolni, hisz 1 hónap az nem pontosan 4 hét, ezért van az, hogy nem 36 hétből áll a terhesség, hanem 40-ből.
Igen, a trimsztereket eltérően osztják fel, mert nem eleve oszható hárommal a terhesség időtartama. Egyedül a betöltött hetek adnak fix támpontot orvosi értelemben, a hónapok, trimesztetek max a kismamának, rokononak érdekesek, hogy nagyjából képben legyenek. Van itt egy ilyen aranyos kis táblázat: trimeszterek-hónapok-hetek felosztása, én ehhez nézem magam. De pl. trimeszterekben ez is eltér a kismamakönyvemtől. A könyvben a 13. hét már második, trim., a harmadik viszont csak a 29. hétnél kezdődik. A könyvben állati hosszú a második trim. :)
24+1 hkm
Biztos azért, mert elvileg az a legjobb trimeszter :)
Köszi, ez a kép nagyon aranyos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!