Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetesen nem késői az első...

30 hetesen nem késői az első cukor vizsgálat?

Figyelt kérdés
Utoljára a 16-ik héten voltam egy vérvételen, és a 18-ik héten uh-on. Most a 30-ik héten küld el a dokim cukor vizsgálatra, mert azt mondta, nem valószínű, hogy lenne problémám vele, és ha nem lenne kötelező, el sem küldene. Így volt már az AFP-vel is annak idején. Nem baj hogy ilyen a dokim? Amúgy rendes, lelkiismeretes, de nem az a túl aggodalmas fajta. Úgye nem lesz gond, hogy ilyen későn nézik csak? Uh-on meg utoljára a 18 héten voltam, és a 32-ik héten megyek újra.
2008. szept. 10. 08:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahány doki, annyi féle. De azért szerintem a cukorvizsgálatot hamarabb elvégezhette volna. Azt a 24, max 26. héten el szokták végezni. Dehát jobb később mint soha! Szerintem nem is kell mindent túlaggódni. Uh-on én 19 hetesen voltam utoljára, és ma megyek, 30 hetesen. Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod! Üdv szintén 30 hetes kismama
2008. szept. 10. 08:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 29 hetesen voltam.

Nem volt késő, bár a 24-28 hét között szokták csinálni.

Az UH-t pedig dokija válogatja mikor csinál. Az enyém havonta behív, attól függetlenül, hogy 4 a kötelező, annyit támogat a TB.

Célszerü közben elmenni 4D-re.

32 hetes kismami

2008. szept. 10. 08:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 4D-n voltunk a 28-ik héten, nagy élmény volt.
2008. szept. 10. 08:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ált. a 26. hét környékén kerül sor rá, de a lényeg, hogy megcsinálják, ne izgulj, az eredmény ettől független úgyis. Vannak kötelező UH-ok is, van ahol többször csinálják, van ahol nem, a dokid biztos érti a dolgát.
2008. szept. 10. 08:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez csak Magyarországon ilyen fontos vizsgálat, külföldön a legtöbb helyen nem nézik és pont ugyanúgy vannak vele, mint a te dokid.
2008. szept. 10. 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Mi úgy jártunk egy barátnőmmel hogy meg sem csinálták a laborosok.Hiába mentünk időben hiába emeltem fel a hangom az volt a válasz már tul késön van 8-12 ig voltak.10 utánig várattak és utána közölték már nem férnek bele.Visszamentünk 1 hét mulva.Akkor már szándékosan nem hivtak be mert elötte felemeltük a hangunkat.megjegyzem akkor volt kismama labor...igy szoltunk az orvosnak ö lerendezte öket laborban teljes személyzet csere de már elmaradt a vizsgálat...
2008. szept. 10. 13:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A cukor vizsgálat alatt gondolom a vércukor terhelést értitek. Sima éhgyomri vércukor mérés már biztos volt, és mivel annak jó lett az eredménye ebből következtet rá a dokid hogy nincs gond.

A protokoll szerint a 24. héten van az ideje a terheléses vércukor vizsgálatnak. Most sincs késő, de azért mindenképpen ess túl ezen a vizsgálaton.

Az előttem szólók véleményéből úgy érzem kicsit elbagatelizálják ezt a vizsgálatot, pedig a terhességi diabetes létezik! A betegség bevezető szakasza a csökkent cukor tolerancia nevű állapot, melyre csak ezzel a vizsgálati módszerrel kerülhet sor. Ha ebben a szakaszban fény derül a bajra, akkor diétával és/vagy enyhébb gyógyszeres kezelésel megoldható a probléma.

Szóval nem véletlenül van ez a vizsgálat, és nem csak egy a protokollban felejtett kismama kínzó módszer!

2008. szept. 10. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!