Magzat mozgás, szülési idő, második baba, volt vki hasonló helyzetben? Többi lent
Első terhességemnél kb 16 hetesen éreztem először a magzat mozgást.
39ik hétre 8 óra alatt megszületett (könnyű szülés gátvédelem)
Most újból babát várok (11.ik hét)
A babám 21 hónapos.
Az lenne a kérdésem h volt vki hasonló helyzetben illetve hasonló értékekkel, kíváncsi lennék hogy a 2ik terhesség mennyire lehet hasonló az előzőhöz. :)
Tudom h mindenkinek más, de szívesen olvasgatnék sztorikat :)
20 hónap van a 2 gyerekem között. :)
Fiam 39+6 hétre született, 14 óra alatt. Nem tágultam, kaptam oxit, ami nem igazán hatott, így emelték az adagot. Így is elég lassan ment a dolog, de legalább nagyon fájt. Volt gátmetszés is.
Lányom 39+3-ra született, 5 óra volt az egész szülés, gátvédelemmel, és az utolsó fél óra volt csak durva.
Terhességemi is teljesen más volt. Elsőnél az égvilágon semmit nem éreztem, csak a hasam nőtt.
Másodiknál a 14. hétig éjjel-nappal hányingerem volt, levesen és jégrémen éltem. Aztán jött kb minden: vizesedés, aranyér, visszér, szeméremcsont fájdalom, 10 m séta után már úgy fájt a hasam, h le kellett ülni, magas lett a cukrom, úh diétázni kellet, a vasam is alacsony volt.
Amúgy első terhességnél 52 kg-ról indultam és 72 lett a vége, másodiknál 56-ról indultam szintén 72-ig.
Nem tudom pontosan mikor, de a magzatmozgást később éreztem a második babánál.
Hű, köszönöm hogy írtál :)
Más valaki esetleg aki megosztaná a tapasztalatát?? :)
Az én kisfiam 14 hónapos lesz holnap, az öcsi a pocakban pedig 25 hetes lesz szintén holnap. Hát erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Az első császáros volt, és meg voltam róla győzödve, hogy most is az lesz a kis korkülönbség miatt. A doki viszont azt mondta, hogy ha hamarabb megindul a kiírt időpontnál, és szépen halad előre, akkor természetes szülés is lehet belőle. Hát nagyon izgulok, már mikor megtudtam, hogy babát várok belenyugodtam a császárba, most meg rémálmaim vannak, hogy felszakad a seb. :( Persze bízom az orvosomban, nem szeretnék váltani...de múltkor is sírva ébredtem. Doki azt mondta, hogy ezeket az álmokat nem szabad komolyan venni, de én akkor is rettegek tőle. :S Császár sem leányálom, de valahogy azt most biztonságosabbnak érzem. Hozzá teszem az elsőnek úgy indultam neki, hogy természetes lesz, de sajnos ferdén volt a kis feje, én pedig nem tágultam. :(
Egyébként én mindkét babónál a 14. hét körül kezdtem el érezni a magzatmozgást. Az első nagyon sokat mozgott, de kisebb helyváltoztatásokat csinált inkább, most is nagyon aktív, második kisfiam viszont nem mozog annyit, de ha beindul, akkor nagyon. :) Az orvos alig bírta elcsípni, hogy megmérje mekkora. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!