A petezsák mellett sarló alakú haematóma. Nyugtassatok meg kérlek!?
Sziasztok! Tegnap voltam 0. ultrahang vizsgálaton a nőgyógyásznál. Először még nagyon örültem, mert megtalálta a kis petezsákot beágyazódva, de aztán észrevette, hogy van egy kis bevérzésem mellette... azóta mindenfélét elolvasgattam a neten és hát nem nyugodtam meg tőlük. Bár nincs szerencsére vérzésem egyáltalán és szigorú fekvést sem írt elő az orvos, csak azt mondta, hogy progeszteront kell szednem a 12. hétig.
Kérlek, akinek van hasonló tapasztalata, írjátok le, hogy mi volt és ha van jó tanácsotok, hogy mit szedjek/mire vigyázzak azt osszátok meg velem!
Dolgozom egyelőre, mert nem mondta a doki, hogy maradjak otthon, bár ülőmunkát végzek, nem terhelem meg magam fizikailag. De ha attól nagyobb esélyem lenne rá, hogy megmarad a pici én inkább kiíratnám magam táppénzre...
nekem is volt hematómám, pihenés és progeszteron. De inkább a kímélő életmód, mert állítólag az a progi csak placebo, hát nem tudom, nekem kiürült végül, egyszer csak véreztem, de minden ok volt, és utána már nem volt semmi.
Sok sikert!
Ez nem gond altalaban !
A beagyazodas soran / utan alakulhat ki a hematoma, felszivodik utana.
Nekem is volt, akkor derult ki mikor 5 hetesen verzessel mentem a korhazba. A hematoma verzett.
Angliaban lakom, itt nem adtak semmit ra, erre nem kell.
Magneziumot es C vitamint szedtem.
A C vitamin segiti a felszivodast.
Ja es nover vagyok, 12 oraban dolgoztam, nem kell kiiratni magad.
A hematoma nagyon gyakori. Elozo vagyok
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Most elkezdtem szedni a progeszteront, bízom benne, hogy nem csak placebo. Vettem még mellé magne b6-ot meg c vitamint. Elevitet is szedek mióta tudom, hogy terhes vagyok. Hát feküdni akkor tudok, amikor hazaérek, egyébként 8 órában meg ülök. Remélem sikerül felszívódnia, mert a vérzéstől nagyon félek... Egyébként ilyenkor milyen mennyiségről van szó kb? Tisztasági betét megfogja legalább amíg kiérek a wc-re? Vagy minden véres lesz itt a munkahelyemen, ha ne adj' Isten kiürülne a hematóma?
Ha véreznék is, akkor gondolom nekem is feküdnöm kellene vele.
2. vagyok. Nekem verzett, de csak kis barnas szeruen.
A progeszteron nem csak placebo, de mi denre azt adjak - csak , hogy adjanak valamit negnyugtatasul. Pl a hemetamoval semmit nem fog csinalni. Erre egyedul a C vitamin jo ami segiti, hogy felszivodjon.
7-es: van otthon egyébként 500 mg-os magnéziumom is, csak nem voltam biztos benne, hogy mennyit szabad terhesség alatt szedni és mindenhol ezt a magne b6-ot írják. Vagy ilyenkor nyugodtan lehet korlátlan mennyiségben? A rutascorbinon is gondolkodtam, csak a doki nem mondta és így nem mertem. De ha biztos, hogy nem árthat semmit akkor lehet, hogy veszek azt is. Írod, hogy jobb megelőzni a bajt, hát ez lenne a cél nálam is, csak tudnám, hogy mit tehetek még a megelőzés érdekében. :/ Szívem szerint feküdnék egész nap, de mivel az orvos nem írt ki így dolgoznom kell... Vagy Te mit értesz a megelőzés alatt?
8-as: Nekem a doki azt mondta, hogy a progeszteron a hematómát nem szünteti meg, de abban segít, hogy jobban tapadjon a pici a méhfalba és így kevesebb a vetélés esélye. Egyébként a C vitaminból mennyit szabad szedni maximum terhesen? Mert olvastam már olyat, hogy bármennyit de olyat is, hogy 100-150 mg-nál nem kéne többet mert árthat is. Úgyhogy egyelőre 50mg-osat vettem csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!