24 hetes kismami vagyok. Eddig 100 mg-os c-vitamint szedtem. A béres 500 mg-os c-vitamin árthat?
szia!
ezt találtam:
Terhesség alatti szükséglet 70 mg/nap.
C-vitamin hiányában fogínyvérzés, petechiák, izületi fájdalmak, súlyos esetben scorbut fordulhat elô. Ascorbinsav hiányra visszavezethetô jellegzetes syndroma az újszülöttben nem ismert, de hiánya valószínűleg kedvezôtlenül befolyásolja a prokollagén, a noradrenalin, a steroid, a tirozin stb. szintézist, valamint az immunrendszer működését.
Nagy dosisban történô fogyasztása esetén gyomorpanaszok, hányinger diarrhoea, urolithiasis stb. léphet fel. Megadosisú adagolása esetén jelentôsen fokozódik a magzat C-vitamin tartalma, és számítani lehet esetleges nem kívánatos magzati mellékhatásaira.
Rutinszerű pótlása terhességben nem indokolt, de ikerterhességben alkohol- és drogfogyasztó anyák terhességében, valamint acidum acethylsalicylicum tartós alkalmazása esetén javasolt.
Szerintem kérdezd meg a dokid vagy a védőnőd, hogy van e rá szükség, hogy többet szedjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!