Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Többször olvastam már, hogy...

Többször olvastam már, hogy az Elevitet néhol betiltották külföldön. Miért?

Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 09:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne.

Ott nem írták, hogy miért?

2010. márc. 13. 09:39
 2/29 A kérdező kommentje:
Itt a Gyakorin olvastam, és csak annyit írtak, hogy betiltották. De még egyik válaszban sem olvastam, hogy miért.
2010. márc. 13. 09:43
 3/29 anonim ***** válasza:
50%
Túl sok benne az A vitamin, ami nagy mennyiségben káros, fejlődési rendellenességet okozhat.
2010. márc. 13. 09:51
 4/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem igaz, hogy betiltották. Ez csak amolyan városi legenda, amivel a kismamák szeretik egymást ijesztgetni. Van még ezer féle más vitamin, amit szedhetsz, nem kell ezt szedni, ha félsz tőle. Sehol nincs róla hivatalos információ, csak a fórumokon írnak róla. Nem gyanús ez így? :))
2010. márc. 13. 10:38
 5/29 anonim ***** válasza:
87%
Ez is egy újabb riasztgatás..:)ha tényleg annyira sok A vitamin lenne benne,ami fejlődési rendellenességet okoz,hát majd pont kismamáknak ajánlják,szedetik akkor nem?:)Hát rég hallottam ekkora hülyeséget...ha így lenne(de nincs így),akkor rég betiltották volna,és nem szedné több ezer kismama....(17h)
2010. márc. 13. 11:53
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok én megkerestem nektek az A-vitaminról szóló cikket.

Veszélyes is lehet

A magzatvédő vitaminok közül a legfontosabb a B11, azaz a folsav. E mellett A, C, D, E, B6, B12- vitamint, jódot, cinket, vasat, kalciumot, tiamint, riboflavint és niacint tartalmazhatnak, viszont némelyik veszélyes is lehet a magzatra. „Az A-vitamin - mint az összes többi zsírban oldódó vitamin - túladagolható, ezért vigyázni kell vele. Ettől függetlenül a magzatvédő vitaminokat ajánljuk, adagolása és kezelése pedig a kezelőorvostól és az anyukától függ” - mondta el a MediPressnek Dr. Kocsis Éva, szülész-nőgyógyász szakorvos.

A Magyarországon kapható készítmények között A-vitamin tartalom szempontjából óriási különbségek vannak. Az egyik legfelkapottabb készítmény A-vitamin koncentrációja kétszer akkora mint társainak, ezért érdemes mindenképpen egyeztetni szakorvossal – tette hozzá.

2010. márc. 13. 12:16
 7/29 anonim ***** válasza:
70%
jó,az A vitamin túladagolható,legyen.De gondolom a terhesvitaminokba annyi A vitamin van,amennyi kell,és nem több,hogy fejlődési rendellenesség alakuljon ki a gyereknél...akkor betiltották volna,és nem szedetik minden kismamával!Meg nyilván napi 1et szed,és nem napi 10et belőle,akkor lehetne túladagolni...de nem napi 1től...
2010. márc. 13. 12:42
 8/29 anonim ***** válasza:
84%
Az Elevitben 3600 NE van (ez egy mértékegység), és a napi max. A vitaminból 10000 NE.Tehát a napi mennyiségnek még a fele sincs benne.Ha fejlődési rendellenességet okozna, nem ajánlanák ennyire.Többek között Dr. Czeizel is ezt részesíti előnyben.Ez egy butaság.Nyilván ha napi 2-3 szemet megennél belőle, akkor már túladagolhatnád.A patikák is betiltották volna, ha káros lenne, nem? És nem reklámozhatnák. Én a múltkor rákérdeztem a védőnőtől, hogy ne térjek - e át Elevitről valami másra? Azt mondta, felesleges, és bár mindegyik jó, egyedül az Elevit van bevizsgálva,tudományos kísérletekkel.Ez az egyetlen, ami tesztelve van. Úgyhogy én végig szedni fogom.
2010. márc. 13. 12:49
 9/29 anonim ***** válasza:
22%
Egészségedre csak szedjed a végéig, de ne lepődj meg ha 4,5 kg-os lesz a baba.
2010. márc. 13. 13:03
 10/29 anonim ***** válasza:
80%
Utolsónak: már rengeteg helyen bebizonyították, hogy NEM a terhesvitaminoktól lesz egy-egy gyerek 4,5 kg. És nem feltétlen épp az Elevittől. Nme akarok vitatkozni semmiképp, de a táplálkozás és az életkörülmények javulása nagy mértékben közrejátszik a babák súlyának alakulásában. Hiába szeded pl. az Elevitet, ha mellette csak 1300 kcal-t veszel magadhoz naponta, nem lesz nagy a babád.
2010. márc. 13. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!