Többször olvastam már, hogy az Elevitet néhol betiltották külföldön. Miért?
Ez engem is érdekelne.
Ott nem írták, hogy miért?
Sziasztok én megkerestem nektek az A-vitaminról szóló cikket.
Veszélyes is lehet
A magzatvédő vitaminok közül a legfontosabb a B11, azaz a folsav. E mellett A, C, D, E, B6, B12- vitamint, jódot, cinket, vasat, kalciumot, tiamint, riboflavint és niacint tartalmazhatnak, viszont némelyik veszélyes is lehet a magzatra. „Az A-vitamin - mint az összes többi zsírban oldódó vitamin - túladagolható, ezért vigyázni kell vele. Ettől függetlenül a magzatvédő vitaminokat ajánljuk, adagolása és kezelése pedig a kezelőorvostól és az anyukától függ” - mondta el a MediPressnek Dr. Kocsis Éva, szülész-nőgyógyász szakorvos.
A Magyarországon kapható készítmények között A-vitamin tartalom szempontjából óriási különbségek vannak. Az egyik legfelkapottabb készítmény A-vitamin koncentrációja kétszer akkora mint társainak, ezért érdemes mindenképpen egyeztetni szakorvossal – tette hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!