10 hetes vagyok, holnap megyek védőnőhöz, mit csinál mire számitsak, miket kérdez, stb, ő végez vmi vizsgálatfélét, súly mérés stb?
Figyelt kérdés
2008. szept. 8. 19:40
1/7 anonim válasza:
Kéri az UH-s papírt,kiállítja a kiskönyvet,beírja az adataidat,az apa adatait,megkérdezi milyen betegségeken estetek át,milyen gyógyszereket szedsz,volt-e v.mi komoly betegség a rokonságotokban...
Megméri a vérnyomásod,a súlyod,odaadja a papírt a vérvételre,vizeletre...
Ad egy papírt amin minden vizsgálat szerepel.
Semmi különöset nem tesz.
Tanácsokat ad,felhívja a figyelmet sokmindenre és nem árt (ha kedves)vele jóban lenni,mert hónapokig ő fogja látogatni a babádat.
Kb.ennyi.
2/7 anonim válasza:
Az előzőt annyiban egészíteném ki, hogy nekem vizeletvizsgálatot is csinált.
3/7 anonim válasza:
Illetve van még valami, amitől én személy szerint állatira zavarba jöttem. Megkérdezi biztosan, hogy befelé vagy kifelé forduló mellbimbód van. Később pedig általában szoktak dopplerrel is vizsgálódni, ez olyan babarádió-féle, meg lehet hallgatni vele a magzat szívhangját, de ez majd csak később lesz.
4/7 A kérdező kommentje:
érdekes, és milyen idönként kell menni?
2008. szept. 9. 09:26
5/7 anonim válasza:
Elvileg jogszabály szerint 2 havonta kellene menni a tanácsadóba, ahol mindig vérnyomás, súly, vizelet vizsgálat van, és a közte levő hónapokban pedig ki kell menni meglátogatni a terhest saját otthonában. Teszem hozzá, én még alig találkoztam olyannal, aki így is csinálta volna (mondjuk rengeteg az adminisztrációjuk is ami elveszi az időt a valódi munkától), pláne hogy sok anyuka a háta közepére se kívánja valamiért pedig ez ingyenes szolgáltatás amit kérni se kell (elvileg) ...az én védőnőm nagyon rendes jófej és örültem, hogy bizonyos dolgokat tőle megkérdezhetek amire a nőgyógyászom nagy siettségében meg elfoglaltságában nem tudott vagy nem is akart :( válaszolni. Mégiscsak egy nőnek könnyebb feltenni bizonyos kérdéseket. Egyébként meg 4szer minimum el kell menni, mert anyasági segélyt csak 4 tanácsadás után lehet kapni.
6/7 A kérdező kommentje:
na túl vagyok rajta, szerintem jó fej a védőnőm kb.1 orát beszélgettünk 1 hónap mulva menni kell ujra. aranyos volt, és valóban sokat segitett.
2008. szept. 9. 17:40
7/7 anonim válasza:
Jaj de jó, örülök :) Jó pocisodást!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!