Mi a véleményetek a Tamira névről?
Szokatlan, de nem biztos, hogy rossz.
Nekem annyira nem jön be.
Ezek a becenevek plàne nem, akkor már inkàbb Tami. Az nem rossz.
Mimi becenévnek nagyon tetszik, bár nekem a Mikolt és a Jemima becézéseként, de a férjem mindkettőt leszavazta.
Számomra kicsit idegen hangzású a Tamira, picit talán arabosnak mondanám. De amúgy nem rossz.
Viszont azt gondoljátok végig, hogy mennyire zavarna titeket ha félreértenék. A férjem Tibold, akár leírva látják a nevét, akár kimondva az esetek 80%ában legalább félremondják, félreolvassák és Tibor lesz belőle. Szerintem azért, mert a Tibor mint gyakori név rögzült a köztudatban és azt akarják kihallani belőle. Nekem a Tamira névvel az a félelmem, hogy a megszokás miatt sokan félreértik és Tamara lesz belőle.
Nincs bajom ezzel a névvel, nem rossz, de nem adnám.
Viszont szerintem a Mimi aranyos.
Nem Magyarországon élünk, itt a Jemima egy nagyon gyakori név.
A véleményemet írtam meg. Számomra a Tamira arabosan hangzik a Jemima (itt Dzsemimmának ejtik) meg nem. Egy magyar kislányt ismerek ezzel a névvel, ők J-val ejtik a nevet, de Miminek becézik a kislányukat.
Olyan, mintha a Tamara lenne elírva.
Amúgy a Tamaránál jobban tetszik egy fokkal, de szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek a Tamara előbb jut eszébe, ebből lesznek kavarodások szerintem.
És kapásból Taminak fogja mindenki becézni, ha nem köti ki, hogy Mira.
Köszönöm a véleményeket!
Pont azért tetszett meg ez a név, mert nem hallottam még, viszont nem az "Eszmeralda" kategória még szerintem.
Amúgy amerikai eredete van, és pálmafát jelent (elvileg) :)
A Tamara a Tami, Tamcsi becézések miatt nem tetszik...
Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottatok rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!