Mikortól mehetek el a munkahelyemről, ha most 26 hetes vagyok?
Figyelt kérdés
Van egy lány a munkahelyemen, aki csak 20 hetes terhes, de ő már el is ment. Nekem határozott idejű a szerződésem (8. hónap végén jár le.. eléggé megvisel, mert eddig 3szor hosszabitottak..igerik, hogy majd megint fognak, de ilyet mar sokszor mondtak.. en meg ki vagyok merülve... szeretnék néha picit pihenni.. )2010. márc. 12. 16:46
1/3 anonim válasza:
Ha orvos táppénzre ír, akkor azonnal mehetsz. Ezt beszéld meg a dokiddal. Ha ezt nem akarod, akkor egy hónappal a szülés kiírt időpontja előtt mehetsz tgyás-ra. Azaz a 36. héttől.
2/3 anonim válasza:
Igen jól írta az előző hölgy! Ha elmész mondjuk 10 nappal a szerződés lejárta előtt az ún. szülési szabadságra akkor nem szűnik meg a biztosításod sem, ill. nem kell majd menned a munkanélkülibe sem! Beszéld meg a dr.val hogy írjon ki táppénzre kb egy hétre, kipihened magad legalább! És ne foglalkozz a főnökkel, ne idegeskedj. Én is így voltam és még próbáltak idegesíteni, de nem szabad foglalkozni velük, most a baba a legfontosabb!Sok sikert
3/3 anonim válasza:
Táppénzre a baba szívhangjától fogva elmehetsz, azaz kb a 6. héttől. A TGYÁS a szülés várható időpontja előtt max egy hónappal igényelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!