Ha a volt párom teherbe esett tőlem, és már x hónapba jár vagy meg is szült de nekem nem szólt, sehogyan sem jelezte, akkor követelheti a gyerektartást?
A gyermek 18 eves koraig BARMIKOR benyujthatja az igenyet, igaz csak visszamenoleg 6 honapra kerheti.
De ha eddig nem keresett, lehet nem is akar toled semmit.
akkor ha 6 hónapig nem keres utána el is felejtheti
megjegyzem ilyenről nem szólni morbid dolog
ha nem szólt, nem tudtál róla- ergo nincs apasági nyilatkozat akkor nem követelhet tőled gyerektartást.
viszont bíróságra mehet és ha megállapítják az apaságot akkor kell fizetni...
5ös vagyok.
a 6 hónapra visszamenőleg az azt jelenti, hogy mikor elbattyog a bíróságra akkor nem attól a naptól kérheti, nem is a gyerek születésétől, hanem a benyújtás előtt 6 hónapra visszamenőleg...
Akàr 10èv múlva is kèrheti, apasàgi vizsgàlatot csinàlnak ès ha te vagy az apa fizetned kell!
A 6hónap azt jelenti hogy nem kèrheti az elmúlt 10 èvre visszamenöleg csak 6hónpra.
Bàtyàm így jàrt most 12èves a gyerek most tudta meg, megtagadta azzal hohy nem is tudott róla, behívta a bírósàg az apasàgi tesztre amit nem tgadhat meg kiderü,t hogy az övè.
Kedves Utolsó! Megkérdezhetem, hogy mostanában mi a protokoll a bíróságon, milyen tesztet csinálnak? Nyálmintából végzik? A teszt költségét kifizettetik utólag valakivel (alperes, felperes)?
Köszönöm és bocsi az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!