Mennyi volt a TSH-d terhesség előtt-alatt? Ezt milyennek mondta az orvosod? Kellett gyógyszert szedned rá? Ha igen, mennyit?
Össze-vissza mindenfélét lehet olvasni, az egyik orvos azt mondja, hogy a 4-es tsh még jó, a másik, hogy teherbeesésnél, és terhesség alatt 2, vagy 2,4 alatt kell lennie. Más orvos meg azt mondja, hogy nincs gond, ha a T3 és a T4 normál tartományban van.
Voltam vérvételen kb 7-8 hetesen, akkor volt a TSH-m gyógyszer nélkül 4,03, kaptam rá gyógyszert, 14 hetesen ez az érték 2,95-re ment le. Olyat is olvastam, hogy a 2. és a 3. trimeszterben 3 alatti érték már, jó, az elsőben kell 2 alatt lennie ( [link] )
Most akkor ez a 2,95 milyennek számít vajon? Kinek lehet hinni?
Kedves kérdező, én nem tudok neked pontos választ adni csak egy két tapasztalat.
Én 4,8as TSH-val lettem terhes ikrekkel.. .sajnos nem maradtak velünk. Azóta most próbálkozunk és szedem a gyógyszert, nekem 2 alattit mondtak a babához. 4es TSH egyébként normális, de csak, ha az ember nem szeretne babát.
Ezt egy ismerősöm megcáfolta... 11-es TSH-val szült 3 szor is, egyszer sem tudták lejjebb vinni neki sőt 16ig is felment ez az érték és mellett még cukros is lett. Testalkatilag elég vékonyka. Gyerekek gyönyörűek és semmi bajuk. Nyilván ő a kivételek közé tartozik.
De egy biztos, babához a legjobb a 2 alatti érték.
Én úgy tudom a picik 16. héttől maguknak termelik a hormont, így lehet benne valami, hogy utána nem okoz gondot, ha kicsit magasabb az érték.
Csak nyugalom és vigyázz magatokra :) Doki biztos nem akar rosszat, és ne aggódj ennyit, mert az jobban árt :)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!