Terheléses cukorvizsgálaton nagyon szörnyű ízű a lötty, amit meg kell inni?
vigyél frissen csavart citromlevet vagy sima citromlevetés azzal nem lesz rossz ízű
A történet:
odamész a vérvételhez korán leveszik a vért iszol cukros vizet és két órát leülsz. nekem nem szabadott menni sehova, majd ha letelik a 2 óra akkor újból vesznek vért.
Az előttem szólókkal egybehangzóan citrommal iható, nekem is lecsúszott könnyen. A probléma az volt, hogy eléggé megviselte az üres gyomromat, ami túl is adott rajta fél órával később, úgyhogy számomra először fuccsba ment a vizsgálat.
Amúgy úgy működik, hogy leveszik az éhgyomorit, utána ott összekeverik neked a vizzel, citrommal, megiszod, és 2 óra múlva újra vérvétel, és elvileg nem szabad sokat mozogni, ajánlott nyugton lenni, és sem inni sem enni nem szbad azalatt a 2 óra alatt.
Nálunk is zsemle és tej majd 1 óra után még egy vérvétel.
Budapest
36 hetes km
Szia, én pont tegnap voltam :)
Éhgyomri vérvétel ahol levesznek 5 kémcső vért ( nekem a II. rutinnal együtt volt a vércukorterheléses is! ). Utána egy pohárba beleteszik a szőlőcukrot. Én eleve szóltam hogy kicsit rosszul vagyok, ezért az 1 dl víz helyett 2 dl vizet tettek hozzá és mivel vittem citromlevet, abból is elég sokat öntöttek bele. Így olyan volt, mint egy töményebb limonádé. Én 3x-ra ittam meg, de persze rövid időn belül.
Utána 2 óra pihenő, de mászkálni nem nagyon szabad, mert akkor másképp bontja le a szervezet a cukrot.
2 óra elteltével újra vérvétel, akkor már csak 1 kémcsővel.
Sok sikert! :)
26 hetes kismama
elég émelygős íze van, de túl lehet élni!
éhgyomorra vesznek vért, megmondják, ha megihatod a löttyöt, majd 2 óra múlva megint vesznek vért és másnap mehetsz az eredményért!
ha a kétórás 7,8 alatt van, az még jó!
sok sikert hozzá!
nekem nem kellett ott maradni, kérdeztem is
férjurammal voltam:) ugyhogy ő hozott vitt és közben egy vásárlás is becsúszott:)
a citrom nekem is sokat segített, nem volt vészes, tényleg olyan így mint egy jó sűrű cukros limonádé:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!