Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen lesz az első vizsgálat?

Milyen lesz az első vizsgálat?

Figyelt kérdés

Holnap leszek 8 hetes, még nem voltam dokinál.Hüvelyi UH-val fog megvizsgálni?Az nem árthat, ugye?

Amúgy szerintetek mikorra menjek az sztk-ba?Mert 2től van rendelés,de nem szeretnék sokat ott ücsörögni...fél2re?Dunakeszin lakom.

Ja és mit kell vinnem?TB kártya, iratok?Bocsi a sok kérdésért...:)

2010. márc. 11. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia!Először is gratulálok! Igen, hüvelyi ultrahang lesz először, és nem árt. Szerintem elég fél2-re menni (a TB kártyával, személyi és lakcím kártyával),nem hiszem, hogy mások 1órával előbb mennének, bár ki tudja...Az orvos után pedig el kell menni a védőnőhöz, aki kiadja a kiskönyvet.
2010. márc. 11. 11:49
 2/7 A kérdező kommentje:

oké:)köszi...

még annyit, hogy egy két napja csíp alul, de csak mikor megtörlöm magam.Arra gondoltam hogy felsérthettem a wc papírral, mert volt már ilyen...gondolom ezt is mondjam majd a dokinak, aztán majd ad krémet vagy valamit, ugye?Nem hinném, hogy fertőzés, mert nincs szaga, nem viszket.

2010. márc. 11. 11:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképp mondd el, és meglátod, mit tanácsol. Amúgy biztos hogy nincs semmi komoly.
2010. márc. 11. 12:03
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi:)izgulok....ez még csak a második alkalom, hogy nőgyógyászhoz megyek.....:)
2010. márc. 11. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Gratulálok! :)

Na és akkor most kapaszkodj meg, én 31 éves vagyok, most 26 hetes terhes és én életemben akkor voltam először nőgyógyásznál, amikor pozitív lett a terhességi tesztem, azaz már 31 éves korom előtt 2 hónappal. ( De ez nem követendő példa, ez csak az én orvos-fóbiám miatt alakult így!) Én sem tudtam semmit, és nagyon féltem. De kellemesen csalódtam. Én mondjuk magánorvoshoz mentem, de annak a terhesség elején nincs jelentősége.

Visszatérve Rád, TB kártyát, személyit, lakcímkártyát vigyél. Ha volt rákszűrésed 1 éven belül, akkor azt a leletet is vidd. ( Nekem ugye nem volt és a doki a 12. héten végzett csak rákszűrést, tehát nem az első alkalommal. )

Nálunk az elejétől kezdve hasi UH-t csinálnak, de ezt kórháza válogatja. Itt is van hüvelyi UH, de nem szeretik "bolygatni" a dolgokat. Én a 6. héten mentem, akkor még nem volt a babának szívhangja, ezért visszarendeltek 2 héttel későbbre. De mivel Te a 8. héten mész, Neked már lesz szívhang is :)

Manuálisan is megvizsgál majd az orvos, de az csak picit kellemetlen, nem vészes.

Orvostól vagy a nővérektől kérdezd majd meg, hogy a lakcímed szerint melyik védőnői körzetbe tartozol, és az orvos után valamikor - de legkésőbb a 12. hétig! - menj el a védőnőhöz. Ott általában kicsit várni kell. Kiállítja majd a terheskiskönyvedet, megméri a vérnyomásod, súlyod, megnézi a vizeletet, kikérdezi a Te és a Párod öröklődő betegségeit.

Ha 2-től van az sztk-ban rendelés, én a helyedben odamennék fél 2-re, hogy az elsők közt legyek.

Boldog babavárást és sok sikert holnapra!

És írd majd meg, hogy mi volt!

2010. márc. 11. 12:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem hüvelyi vizsgálat volt még a 12. heti ultrahang is, mert a hasi ultrahangon nagyon rossz volt a kép, állítólag ez egyéni tulajdonságom, miután nem látott semmit a szonográfus, átváltottunk hüvelyi ultrahangra. :-)

Én nem sztk-ban voltam, hanem magándokinál (5 hetesen), ott először kis beszélgetés, utána hüvelyi ultrahangos vizsgálat volt, mondta a doki, hogy valószínűleg még csak petezsákot fogunk látni, így is lett, utána pedig rákszűréses vizsgálat volt. És visszarendelt 3 héttel későbbre (8 hetes). Akkor mondta el, hogy milyen vizsgálatokra kell mennem (belgyógyászat, fogorvos, vér- és vizeletvizsgálat).

Amennyire én tudom, a hüvelyi ultrahangos vizsgálat nem árt, bár kissé fura érzés, nekem nem nagyon sikerül lazának lennem.

2010. márc. 11. 17:45
 7/7 A kérdező kommentje:

huh na megvolt a vizsgálat...annyira jófej volt a doki!Kicsit féltem milyen lesz, mivel sztk, nem magán rendelés, de nagyon aranyos, kedves volt, és elmondta mi van, hogy minden rendben:)

szóval szerintem hozzá megyek majd legközelebb is, köszi a válaszokat:)

2010. márc. 13. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!