Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket kell venni egy első...

Miket kell venni egy első babás kismamának mire jön a pici? Saját tapasztalat érdekelne mert a neten én is olvastam minta listát. Mi az ami később derült ki hogy kell és nem volt?

Figyelt kérdés
Olyan érdekelne hány cumisüveg, rugi, mennyi pelenkát vettetek előre stb. Nyári baba lesz kell e neki plusz dolog?
2010. márc. 10. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz, nekem téli baba volt, de leírom, hogy szerintem mi kell. Ruhát csak nagyon keveset vegyél (mert úgyis fogtok sokat kapni, meg az elején nagyon hamar 1-2 hét alatt kinövi őket). Szerintem 5-6 rövid ujjú és 5-6 hosszú ujjú body, 2-3 hosszú ujjú rugdalózó és rövid is ennyi. 2-3 db vékony sapi, 1-2 vastagabb naci, pulcsi. 2-3 textil pelus. Rendes pelenkából én csak 1 csomaggal vennék, mert mindegyik gyereknél más válik be, felesleges az elején sokat venni belőle. Cumisüvegből olyat vegyél, aminek az alját is le tudod csavarni, sokkal könnyebb tisztítani. Abból én 2 db-ot vennék, az az elején biztos, hogy elég. Mellszívót (persze, ha teheted) elektromosat vegyél, a kézi nagyon rossz. Popsikrémet nem kell venni, se fürdetőt, az elején a doki ír fel gyógyszertárit. Cumit se vegyél, több repianyagot kapsz, abban van cumi is, ha majd kéne. 1 vékonyabb és egy vastagabb takaró, esetleg vékonyabb hálózsák. És légzésfigyelő (engem nagyon megnyugtatott). Most kb. ennyi jutott eszembe.
2010. márc. 10. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát minimum 3-4 darab kell egy fajta ruhából. Egy a mosásban, egy a babán, 1-2 tartalékban ha valami történik azzal ami a babán van.

Nyárra nem árt neki sapkát venni, meg majd napozót.

Cumisüvegből szerintem elég 2 db is.

Vastagabb kabátkát ráértek nyár vége felé venni, de egy vékonyka kabát nem ártana, ha hűvösebb az idő.

2010. márc. 10. 18:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Hasznos kelengyelisták a neten:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!