Gesztációs diabeteszem lett. Hol találok a neten minta étrendeket? Az első 24. heti 9,1 lett (szirupos) a második vérvétel 8,4
Szia! Üsd be a keresőbe " diabeteszes kismamák étrendje"
és ott mindent megtalálsz! Én is onnan tájékozódtam, de inkább magamnak állítottam össze az étrendet a Ch táblázat alapján, így nekem könnyebb volt.
Nagyon kevésnek tartom ezt....mennyit ehetsz meg egész nap?
15-20 gramm szénhidrát pl. kb. 1 dl kefír és fél kifli.
Ez iszonyúan kevés!!!
küldök egy weboldalt, ahol táblázatban van, hogy mi mennyi szénhidrátot tartalmaz, abból kereshetsz magadnak valamit.
Megjegyzem, hogy nekem nem a szirupos, hanem a zsemlés terhelés lett 9,2 utána azonnal inzulint kaptam, 170 ch-t ehetek meg egy nap, és nem is éhezem. Ez van már 17 hetes korom óta!
írj egy kicsit részletesebben az előírt diétáról, hátha tudunk még segíteni.
(27 hetes mami)
2. válaszadó ! Milyen kedves és segítőkész vagy ! Köszi,hogy érdeklődsz!
Mivel a 2.vérvételnél megettem 3szelet 9g os toost kegyeret (kettőt szendvicsbe egyet üresen) +egy korpovit kekszet, erre a doki azt mondta nagyon sok felezzem le így lett a reggeli 30 helyett 15-20 és a tizórait is le kellett feleznem ! Holnap megyek újból vérvételre ott már csak 2-3 szelet abonettet eszek meg feltéttel(4g van 1szeletben)Azt mondta,hogy a többit folytathatom ebédre 50 ...stb, de én időközbe vettem egy vércukormérőt és ebédre megettem az előírt adagot, mire 8,4 lett !
Most meg már azt sem tudom mit egyek és mennyi Ch-ot :(
Mi van akkor , ha egy nap pl. nem eszem meg az előírt adagot attól tartva,hogy magas lesz a cukrom?
Az nagyon nagy bajt okozhat, nekem erre külön felhívták a figyelmem. Szóval a babának szüksége van szénhidrátra is, úgy látom, hogy legalább 150 ch-t meg kell enni, én 170-et ehetek inzulinnal.
Ha ezt nem eszed meg, a baba elveszi tőled, ami felszabadít egy mérgező anyagot, aminek most nem jut eszembe a neve, de a lényeg, hogy az káros rád és a gyerekre is. MUSZÁJ ENNED LEGALÁBB ENNYIT
Én nem értem a dokidat, nem tudom, milyen doki kisérletezik veled, de nálunk ezzel nem foglalkozik a nőgyógyász, hanem beutal a cukorgondozó szakrendelőbe, és ott szakorvosok foglalkoznak ezzel. Az itt nálunk az Kecskemétet jelenti, de a megyéből idejár minden cukorbeteg kismama is, legalább is ezt tapasztalom. Itt nagyon odafigyelnek ránk, rendesek, segítőkészek...valami ilyet kellene neked is keresni. Engem pl. a háziorvos utalt be, mert hozzá egyszerűbb volt elmenni a beutalóért.
Egy szakorvos tud adni mintaétrendet, bár én azt eszem, mint eddig, csak össze-vissza variálom, hogy jól is lakjam.
Ha gondolod, még erről is írhatok később, de előbb tisztázni kellene nálad, hogy mennyi ch-t ehetsz, illetve elég-e a diéta.
Írjál, ha szeretnél még valamit tudni, segítek amiben tudok!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!