Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valószínűleg terhes vagyok,9...

Valószínűleg terhes vagyok,9 hónap múlva lenne pont az érettségim. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves leszek, és úgy néz ki teherbe estem a vőlegényemetől, de még nem érettségiztem le...nem tudom mit kéne tennem...Folytassam a sulit, amíg csak tudom? De ha májusban szülök, úgy sem tudok menni a vizsgára..nagyon bizonytalan vagyok mi lenne a jó döntés :S

2015. aug. 19. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%
nekem ugyan így volt egyik ismerősöm. májusban szült, szülés előtt 1 héttel lett záróvizsgát előre hozottan a 12. évből, és októberben érettségizett. nyugodj meg, minden rendben lesz. sose kapsz olyan nehéz feladatot amit ne tudnál elvégezni. boldog babavárást :)
2015. aug. 19. 23:36
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

Valóban logikusnak tűnik lezárni az utolsó évet, akár magántanulóként, és utána az őszi érettségire (nem pót!) jelentkezni. Csak egy dolgot nem tett hozzá senki: hogy ebben az esetben a kérdezőnek ki kell fizetnie a vizsgadíjat (idei árfolyamon 80000 Ft, ha mindenből középszinten megy), mivel már nem lesz tanulói jogviszonya a jelentkezéskor. Ha ezt ki tudja köhögni a család, akkor nincs gond, végül is 80 ezer Ft nem mindenkit vág földhöz.

Ha nem, akkor vagy mégiscsak meg kell gondolni, hogy mikor jön az a gyerek, és befér-e mellé egy érettségi, vagy lehet csinálni egy olyan piszkos trükköt (amihez azért kell az iskola együttműködése), hogy szándékoltan megbuksz év végén valami obskúrus tantárgyból (ének vagy etika vagy rajz vagy ilyesmi), amiből augusztusban pótvizsgát teszel, és átmész, mert így az őszi érettségire jelentkezéskor még van tanulói jogviszonyod, és ingyen mehetsz.

2015. aug. 20. 00:22
 13/16 anonim ***** válasza:
19%

De azért fontold meg még egyszer a halasztást, beszéld meg az iskolában, lépjél túl a népmeséken és mumustörténeteken, mert ilyen nincs, hogy elölről kezdeni (ezt már többször olvastam, de kizárólag itt a GYIK-on, sehol máshol, tehát itt terjed rémhírként), és a halasztás amúgy sem bukás.

Ha évet halasztasz, nincs az egész probléma, amiről írtam. (#12)

2015. aug. 20. 00:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Mivel szakkozepbe jarok, es Elvileg van szakma is, igy ezert nem lehet azt, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta, hanem ujra az egeszet az elejétől...szoval ha pl én most lebuktam volna egy evet es ujra kellene csinálnom a 11.et az azert nem működne, mert szakmailag nem ugyanott jarnek azzal az osztállyal ....bonyolult de igy van..legalabb is a mi sulinkban...es a tanári kar mondta 😊
2015. aug. 20. 23:25
 15/16 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenki válaszát 😊

A vőlegényem igazabol orult neki, csak ugye engem felt...foleg a sulim miatt meg a jövőm miatt..de o 7 évvel idősebb, szóval o mar a benne van a "gyerekvallalaskorban"

2015. aug. 20. 23:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Ilyen a világon nincs, legfeljebb különbözeti vizsgára kötelezhetnek. Csak riogatják vele az embereket, mint a mumussal.

Aki meg a #12-t lepontozta, az árulja már el, mi kifogása van. Nyilván nem fogja. Csak éppen leírtam valamit, ami egyik hozzászólónak sem jutott eszébe.

2015. aug. 21. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!