170 centi magasság mellett, és 57 kilóval kezdett terhesség esetén szerintetek mekkora hasra, és mennyi hízásra számíthatok?
EZ alkat kérdése.
Ha átlagos hízást veszünk alapul, akkor terhesség végére kb 70 kg leszel.
Kérdezd meg anyukádat, mennyit szedett fel a terhesség(ei) alatt? Mert sokszor genetika, ki mennyire hajlamos hízásra.Bár ez sem mérvadó, mert lehet, nem anyukádra, hanem egy másik női felmenődre ütöttél.
Én 167 cm/57 kg-val 10 kilót szedtem fel a 40. hétre az elsővel, és most a másodikkal tartok +5 kilónál a betöltött 26. héten. (Anyám velem 9 kilót hízott, bár sokkal alacsonyabb és vékonyabb volt, mint én, 160 cm 52 kiló)
A hízás mértékét lehet szénhidrát szegény diétával és sok mozgással csökkenteni, de ha nagyon hízékony vagy, akkor még úgy is sokkal többet fogsz felszedni, mint az átlag.
Köszönöm a válaszokat!
Anyukám alacsonyabb nálam, de alkatra hasonló arányokkal indult, és kb. 20 kilót szedett fel, amit én soknak tartok (persze nyilván ez alkati kérdés is, meg a vizesedés miatt is lehetett, azt én így utólag nem tudom). Hízékony alapból annyira nem vagyok, az eddigis az étrendetől függött. Remélem a vizesedést sikerül elkerülni.
Nyugi, bármennyit is szed fel a végére, a legtöbb nő gond nélkül leadja a terhességgel feljött kilókat, mert ez élettani súlygyarapodás, és nem egy csomó zsír, ami a sok plusz kalória miatt halmozódik fel.
(Persze sokan a szoptatás alatt nagyon sokat esznek, és emiatt nem fogynak hanem híznak, de e más kérdés.Ez sem mindenkinél van így.)
Szerintem egyáltalán nem mérvadó, hogy a szülő anno mennyit hízott. Anyám nem volt hízásra hajlamos, de mind a 3 terhessége alatt 23-23 kilót szedett fel. Én most vagyok a 39. héten és mindössze 7,5 kilót híztam.
8-12 kilós hízást tartanak jelenleg az orvosok normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!