Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » TSH 0,188 lett! Volt valakinek...

TSH 0,188 lett! Volt valakinek ennyire alacsony? Aggódom!

Figyelt kérdés

11 hetes és 4 napos vagyok, most derült ki, hogy ilyen alacsony a tsh értékem!

T3-T4 értéket nem kért a dokim.

Volt valakinek ilyen alacsony?

mennyire okoz bajt, hogy eddig ez nem volt kezelve?

Persze kértem már időpontot, de addig nagyon szeretném, ha írnának olyanok akik hasonló cipőben jártak!

Nagyon aggódom!

2015. aug. 17. 21:09
 1/8 A kérdező kommentje:
A normál értéket a labor 0,36 és 4,9 közé írta
2015. aug. 17. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom ugyan nincs de pajzsmirigy alulműködés káros az embrióra, a túlműködés nem úgy tudom. De nem biztos, hogy bármi baj van, nyilván biztosat majd az orvos fog tudni mondani, lehet kér egy kontrollt a többi eredmény miatt.

Egyébként nézd az utolsó sort:

[link]

Ezek szerint akár normális is lehet. De szakember többet tud nyilván mondani.

2015. aug. 17. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon alacsony volt, most fejből nem tudom, de hasonló. Ha gondolod, kikeresem neked az eredményeket. Elmentem endokrinológiára, néztek T3 és T4-et, azok tökéletesek lettek.

Első 3 hónapban előfordul, mivel a terhesség alulműködést okozhat. Most kell majd mennem ismétlésre, most vagyok 23 hetes, azt mondták 3 hónap múlva ismételjünk.

2015. aug. 18. 18:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló!

Megtennéd, hogy megnéznéd az eredményed?

Annyira aggódom!

Azt olvastam, hogy szellemi elmaradottságot okoz/hat :(

Nagyon örülök, hogy Neked jók lettek végül az eredményeid!

2015. aug. 18. 20:39
 5/8 anonim ***** válasza:

10. héten voltam laboron, ott 0,095 lett a TSH. Sokkal rosszabb, mint a tied. a 14. héten szóltak kontrollon, hogy ez annyira nem okés...elmentem endokrinológiára, 15 hetesen vették le a vért ezek lettek:

TSH: 0,169

T4: 14.45 (ref.tart.: 9,01-19,05)

Anti TPO at.: 0.00 (5,61 alatt jó)

Tehát még ígyis alacsony volt a TSH, de azt mondta az orvos, hogy mivel emelkedik, ezért csak a terhességtől van, de min. 3 hónap múlva legyen egy kontroll. Most lesz esedékes majd szeptember eleje felé.

Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Csak harcold ki, hogy nézzék meg a többi pajzsmirigyértéket is, mert a TSH-ból önmagában semmit nem lehet levonni.

2015. aug. 18. 21:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm, hogy megkerested és leírtad!

Kicsit megnyugodtam, hogy nálad ilyen jól alakultak a dolgok!

Boldog, egészséges babavárást kívánok Neked! :)

2015. aug. 18. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszi, neked is! Majd ha megyek nemsoká ismétlésre, megírom neked az eredményt. :)
2015. aug. 20. 11:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Voltam a héten, teljesen jó lett az eredményem:

TSH: 0,613 (ref.tart.: 0,35-4,94)

T4: 11,70 (ref.tart.: 9,01-19,05)

Kedden vették le, tegnap töltöttem a 25. hetet. Neked is minden rendben lesz biztos, szerintem neked is 2 hónap múlva kérnek majd ismétlést. :)

2015. aug. 28. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!