Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fertőzött lehetek?

Fertőzött lehetek?

Figyelt kérdés
31 hetes kismama vagyok,októberben örökbe fogadtam egy 7 hetes cicát.Lakásban tartjuk,ivartalanított,féregtelenített és tápot eszik. Januárban terhes lettem,így az első amit a védőnőnek és az orvosomnak mondtam, hogy macskát tartok. 12 hetes vérvételen megtörtént a toxoplazma szűrés is, mindkét része negatív lett. Azt olvastam, hogy akinek negatív lett az eredménye, 3 havonta kérje a toxoplazma szűrést. Az orvosom azt mondta,fölösleges,így nem szűrtek erre azóta.Megkaphattam-e azóta én és a babám a fertőzést?

2015. aug. 17. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Biztos,hogy nem,ugyanis màr átestél rajta,mikor a cicu érkezett októberben,így védett vagy.Ha most akarnàl macskát,akkor kellene fokozottan figyelni,de mivel a cica idősebb,mint a baba,hamarabb ott volt,így nem lesz bajotok.
2015. aug. 17. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:

#1, ez nem úgy működik, hogy "lett egy macskám, úgyhogy máris átestem a toxoplazmózison". A macskák NEM mind fertőzöttek/hordozók, elsősorban a vadászó, kijáró cicák szerezhetik be a fertőzést. Nekem mindig is volt macskám, kinti-benti, ennek ellenére én is negatív vagyok.

Kérdező: igen, szerintem érdemes teszteltetned, de igazából a cicádat is elviheted egy állatorvoshoz vérvizsgálatra, és akkor meg tudják mondani, hogy átesett-e már a fertőzésen. Ha igen, akkor nem kell félned tőle. Ha még nem, akkor tarts az egy lépés távolságot (ne te takarítsd az almot).

2015. aug. 17. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Az egyes vagy hulye vagy nem tud olvasni... Nalunk annak, aki negativ, havonta csinalnak szurest. En a helyedben kernem, hogy vegezzek el... Cicak, allatok kozt nottem fel falun, birka kakat is kostolgattunk.. Most ils van 2 cicank, mégis negativ vagyok.
2015. aug. 17. 16:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem is volt mindig macskám,ráadásul kijárósok. Az orvos azt mondta, hogy csak az első három hónapban kapott eredmény számít, később már nem fontos. Nem nyugtatott meg. Azért most írtam a kérdést, mert egy hét múlva megyek vérvételre és (nem,nem ment el az eszem) a beutalón beikszelhetném esetleg a toxoplazma szűrést is?
2015. aug. 17. 16:30
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Persze, ikszeld csak be. Jobb félni, mint megijedni. Én is rendszeresen fogok teszteltetni, ha terhes leszek, ne ezen az x-ezer forinton múljon. Kutya kötelességük megcsinálni, ha kéred a vizsgálatot. Csapj az asztalra, ha pofákat vágnak. Inkább ez, mint hogy hónapokig stresszelj.

Amúgy a dokinak annyiban igaza van, hogy az első trimeszterben ugyan nagyon kicsi rá az esély, hogy az anyával együtt a magzat is fertőződik, de ha mégis, akkor annak nagyon súlyos következményei lesznek. A 2.-3. trimeszterben könnyebben átjut a friss fertőzés a magzatba, de már nem okoz akkora károkat. Ettől függetlenül jobb az óvatosság.

De mondom,a cicádat is leteszteltetheted, és legalább megnyugszol felőle.

2015. aug. 17. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nem találkozik más macskákkal, nem eszik nyers húst, akkor a cicádnak sincs honnan elkapnia, szóval nem veszélyes rád. Ennek ellenére nem árt ha vigyázol magadra normális mértékben, nem kertészkedsz, nem simogatsz idegen macskát, alapos kézmosás nyers hús után, ilyesmi.

Gyerekkorom óta vannak kinti-benti macskáink, a sajátjaim utcáról kerültek hozzám, többnyire betegen, egy halom beteg, kóbor macskát ápoltam és juttattam gazdához, mégis negatív vagyok, és a macskáim is. Nem tudom mennyire elterjedt ez a betegség a macskák között, de nekem nem úgy tűnik hogy gyakori lenne.

2015. aug. 17. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
1-es vagyok,jobb lett volna az állatok kategóriába írni,mert itt csak az unalmas házimámik vannak,nem hozzáértők(maine coon tenyésztő feleségeként,2 gyerekkel én tényleg csak hülye vagyok.)Tény,azt kihagytam,hogy átestél rajta,HA fertőzött volt.De ez a kèrdés szempontjából lényegtelen.Mivel mindig macska vett körül,még biztosabb a védettséged,de a saját megnyugtatásodra persze kérhetsz gyakrabban vizsgálatot.
2015. aug. 17. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó:

Lehet, hogy a macskatenyésztéshez értesz, de az orvostudományhoz meg nem. Az, hogy az antitest titere a kérdezőnek negatív lett, azt jelenti, hogy NEM esett át a fertőzésen!

Kérdező:

Ha a macska fertőzött lett volna, jó eséllyel már megfertőződtél volna. Szóval abból, hogy negatív a titer, arra lehet következtetni, hogy a macska sem fertőzött.

2015. aug. 17. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!